راهنمای جامع عمل بینی (عوارض و مراقبتهای پس از رینوپلاستی )​

عمل بینی که در اصطلاح تخصصی و پزشکی آن را رینوپلاستی می نامند، برای تغییر شکل یا بهبود عملکرد بینی انجام می شود. دلایل مختلف پزشکی در انجام این نوع جراحی دخیل هستند. گاهی عمل بینی برای رفع و اصلاح مشکلات تنفسی است و گاهی نیز این جراحی برای  تغییر شکل بینی است که به دلیل نقص مادرزادی یا آسیب ناگهانی ناشی از ضربه یا تصادف ایجاد شده است. اگر به فکر تغییر ظاهر بینی هستید، قبل از هر چیز باید با جراح خود  در مورد آن صحبت کنید. متخصصان با تجربه در زمینه جراحی گوش، حلق و بینی می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

در طول جلسه مشاوره با پزشک در مورد اهداف خود برای عمل بینی صحبت کنید و به او در مورد علت ناراحتی و چگونگی تغییر بینی خود بگویید: چه چیزی در مورد بینی تان شما را آزار می‌ دهد. ناراحت کننده است و چگونه می خواهید آن را تغییر دهید. جراح می تواند از طریق این عمل  ویژگی های صورت شما را تقویت کرده و زیبایی منحصر به فرد و طبیعی صورت شما را بهتر نشان دهد. مقاله زیر راهنمای جامع و کاملی است برای کسانی که قصد جراحی بینی دارند. این مقاله به تمام سوالات و نکات مهم در این زمینه می پردازد تا شما را در تصمیم گیری هر چه بهتر برای این عمل زیبایی یاری کند. پس با ما همراه باشید.

رینوپلاستی
محتوا نمایش

عمل بینی یا رینوپلاستی چیست؟

اما شاید از خود بپرسید عمل رینوپلاستی چیست و یا اینکه رینوپلاستی چگونه اهداف زیبایی من را برآورده می سازد ؟ رینوپلاستی یعنی چه؟ رینوپلاستی از دو کلمه rhino به معنی بینی و plasty به معنی جراحی پلاستیک یا ترمیمی تشکیل شده است. همانطور که گفته شد این عمل برای تغییر، تقویت و بهبود ساختار بینی انجام می شود. قبل از عمل جراح ساختار بینی و سایر ویژگی های صورت شما می کند تا چشم انداز درستی از نتیجه جراحی در اختیار شما قرار دهد را ارزیابی می کند. پس از آن درباره انتظارات واقع بینانه ای که پس از عمل باید داشته باشید، میزان خطرات، زمان بهبودی و هزینه ‌های مربوط به عمل از جمله هزینه ترمیم عمل بینی همگی برای شما توضیح داده می شوند. تکنیک های مختلفی برای تغییر شکل بینی وجود دارد که این بستگی به نوع بینی فرد دارد، به طور کلی عمل بینی برای بینی گوشتی و استخوانی متفاوت است است.

جراحی بینی : گام به گام

عمل بینی 1

عمل بینی معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود، به این معنی که نیازی به بستری شدن در بیمارستان نیست. بیمار بیهوشی عمومی یا موضعی دریافت خواهد کرد. در بیهوشی عمومی بیمار در طول عمل به خواب می رود ولی در بی حسی موضعی فقط بینی بی حس می شود. در هر صورت در طی عمل بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد. 

در طول عمل، جراح در سوراخ های بینی بریدگی ایجاد می کند. در موارد دشوارتر، جراح ممکن است برش هایی را در قسمت پایه بینی ایجاد کند. سپس جراح استخوان داخلی و غضروف را تغییر شکل می دهد تا ظاهر متعادل و مناسبی برای بینی ایجاد کند. پزشک پس از ایجاد برش پوست بینی را به سمت بالا و عقب می‌کشد تا ساختار استخوانی و غضروفی بینی به راحتی مشاهده شود. بعد از کشیدن پوست بسته به نوع بینی بیمار پزشک ممکن است غضروف اضافی را بیرون بیاورد یا شروع به تراشیدن استخوان ها و شکل دادن مجدد آنها نماید. 

در مرحله بعدی پوست کشیده شده و به جای اول خود بر می گردد و پزشک شروع به بخیه زدن می کند. 

گاهی ممکن است از لوله های باریکی داخل بینی و همچنین آتل برای پشتیبانی از ساختار بینی استفاده شود این علاوه بر حفظ شکل و ساختار بینی بعد از عمل میزان کبودی بعد عمل بینی و ورم بینی بعد عمل را نیز کاهش خواهد داد. رینوپلاستی به طور معمول حدود ۱ تا ۳ ساعت به طول می انجامد. در شرایط حاد تر که نیاز به تغییر بیشتری در ساختار بینی است ممکن است زمان بیشتر نیز لازم باشد.

بنابراین بسیار مهم است که پزشک را در جریان شرایط و سابقه پزشکی خود قرار دهید تا مبادا طولانی شدن زمان عمل برای شما خطرناک باشد.

بررسی انواع بینی و مشکلات مربوط به آن ها ( جراحی بینی برای کدام نوع بینی مناسب است؟)

قبل از اقدام به جراحی بینی باید درباره نوع بینی خود بیشتر بدانید، زیرا هر کدام از انواع بینی مشکلات خاص خود را دارند که باید هنگام جراحی به آنها توجه شود  تا سوراخ ها، پره ها و در کل ظاهر بینی قرینگی و تناسب درست را داشته باشند.

برای نوبت حضوری کلیک کنید.

بینی گوشتی

عمل زیبایی بینی گوشتی یکی از جراحی های سخت بینی است، زیرا ضخامت پوست و غده های چربی نسبت به دیگر انواع بینی بیشتر است و همین امر باعث می شود که پس از برش به خوبی نتوان پوست را روی فرم استخوانی غضروفی قرارداد. 

رینوپلاستی بینی گوشتی چیست؟ رینوپلاستی بینی گوشتی که  عمل زیبایی بینی گوشتی نیز نامیده می شود، نیازمند خارج ساختن غضروف های اضافی و گوشت اضافه بینی برای رسیدن به ساختار فرم دلخواه بینی است. در این نوع عمل پزشک سعی در اصلاح و جمع کردن قسمت پایینی بینی دارد تا از این طریق بتواند نوک‌ بینی را به فرم دلخواه برساند. همانطور که گفته شد کشیدن پوست روی فرم استخوانی غضروفی بینی درد سرساز است و ممکن است باعث ایجاد زخم و آسیب شدید شود، به همین دلیل پزشکان حرفه ای سعی می کنند با کار روی نوک بینی و غضروف میانی به شکل دهی بینی کمک کنند. 

عمل بینی15

بینی زینی شکل

 شاید یکی از شايع‌ ترين ناهنجاری های بینی این شکل آن باشد. در بینی زینی شکل به نظر می رسد که سپتوم استخوانی یا غضروفی آنچنان به هم نزدیک شده اند که  از خط نیم رخ طبیعی پایین تر قرار گرفته اند. در واقع در بینی زینی شکل استخوان و غضروف بینی به دلایل مختلف مانند نقص مادرزادی یا بیماری هایی مانند سالک آسیب دیده و دچار فرورفتگی شده اند. این مدل عمل بینی از طریق رینوپلاستی قابل ترمیم و اصلاح است. به این صورت که جراح  برای اصلاح بینی  از بافت های بینی، گوش و لگن کمک می گیرد.

استفاده از بافت ها و غضروف های دیگر اندام بدن باعث می شود تا بتوان نواقص وکمبود غضروف ها را در این نوع بینی جبران کرد، از طرفی به دلیل بافت طبیعی که برای پیوند به کار می رود، احتمال پس زدگی یا ایجاد حساسیت بعد از جراحی بسیار پایین خواهد بود.

 

بینی کج با انحراف داخلی

 ضربه، آسیب و شکستگی استخوانی یا صدمه به غضروف باعث می‌ شود تا بینی به مرور و هنگام رشد دچار ناهنجاری شود. در این صورت بینی حول محور طولی یعنی تیغه بینی پیچ خورده به نظر می‌ رسد. اگر انحراف بینی شکسته به موقع مورد درمان قرار نگیرد می تواند مجموعه غضروفی و استخوانی بینی را در همه قسمت ها تحت تاثیر قرار دهد. عمل بینی رینوپلاستی از طریق جراحی تیغه بینی می تواند این نوع ناهنجاری ها را از بین ببرد. انحراف تیغه بینی موجب عفونت و مشکلات مربوط به گوش نیز خواهد شد و در موارد حاد ممکن است نیاز به عمل زیبایی گوش باشد.

بینی استخوانی

 این شکل از بینی دارای بافت استخوانی محکم است و برخلاف بینی گوشتی، ضخامت پوست نیز کم می باشد. گاهی تیغه بینی دچار خمیدگی نیز است. این نوع بینی استخوانی نیز از طریق رینوپلاستی قابل اصلاح و ترمیم است. عمل بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی نیز راحت تر انجام می شود و این به دلیل ضخامت کم پوست روی بینی است. 

حالا که با انواع بینی و مشکلات آنها آشنا شدید، این سوال پیش می آید که جراحی بینی برای کدام یک از این نوع بینی ها مناسب است؟ 

عمل‌ بینی برای رفع ناهنجاری‌ و بهبود ظاهر افراد متناسب با انواع بینی انجام می شود، اما همانطور که گفته شد بینی استخوانی به دلیل برخورداری از پوست با ضخامت کمتر با نتایج بهتری همراه است. در واقع هر چه استخوان ها و غضروف بینی محکم تر باشند امکان رسیدن به نتیجه دلخواه نیز بیشتر است. در واقع هر چه غضروف ها و غده های چربی زیر پوست بیشتر باشند کارجراح نیز سخت تر است. با این وجود به طور دقیق نمی توان از موفقیت آمیز بودن صد در صدی هر جراحی را پیش بینی نمود. 

عمل بینی 3

باید ها و نباید های عمل بینی برای افراد مختلف

برای اینکه بعد از جراحی بینی دچار مشکلات و عوارض عمل بینی نشوید باید شرایط جسمی و سلامتی خود را در نظر بگیرید. افرادی که از نظر جسمی سالم هستند و به سنی رسیده اند که صورت آنها کاملاً فرم گرفته، به طور حتم کاندیداهای خوبی برای جراحی بینی محسوب می شوند. 

زیرا بلوغ و رشد استخوان ها و غضروف ها کامل شده و نتیجه جراحی تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.

چه افرادی باید بینی خود را عمل کنند؟

  • افرادی که از شکل بینی خود ناراضی هستند. این افراد ممکن است از عدم قرینگی سوراخ های بینی، بزرگ بودن بیش از حد سوراخ های بینی، قوز روی بینی یا افتادگی نوک بینی بعد عمل شکایت داشته باشند.
  • کسانی که فکر می کنند با افزایش سن ممکن است بینی آنها تغییر شکل دهد و نیاز به اصلاح داشته باشد.
  • افرادی که انتظارات واقع بینانه از نتایج جراحی دارند.
  • افرادی که دوران نوجوانی را پشت سر گذاشته و رشد و تغییر بینی آنها متوقف شده است.
  • افرادی که بر اثر ضربه یا آسیب به بینی دچار مشکلات تنفسی هستند.

چه افرادی نباید بینی خود را عمل کنند؟

کسانی که نباید بینی خود را عمل کنند عبارتند از:

  • افرادی که از برخی مشکلات سلامتی مانند دیابت و سینوزیت رنج می‌ برند کاندیداهای خوبی برای جراحی بینی نمی‌ باشند.
  • اضافه وزن یکی دیگر از دلایلی است که مانع جراحی بینی می شود.
  • افراد سیگاری و افرادی که الکل زیاد مصرف می کنند نیز مجاز انجام جراحی نیستند.
  • عمل بینی در بارداری ممنوع است.
  • با توجه به سن عمل بینی همانطور که سن کم مانعی برای این نوع جراحی است، افراد مسن نیز قادر به عمل بینی نخواهند بود.
  • مشکلات مربوط به بیماری های خونی مانند کم خونی هموفیلی و مشکلات انعقادی از دیگر موانع هستند.
  • ارتباط آلرژی و عمل بینی نیز مهم است. کسانی که از مشکلات تنفسی مانند پولیپ رنج می برندآیا آلرژی و حساسیت زیادی دارند مجاز به عمل نمی باشند.
  • زخم های پوستی و ابتلا به بیماری‌ های خاص مانند سرطان نیز مانع دیگری برای انجام جراحی زیبایی بینی است. 

بنابراین اگر از مشکلات خاص سلامتی رنج می برید، بهتر است قبل از جراحی با پزشک خود صحبت کنید. شاید لازم باشد مراقبتهای اولیه را چند هفته قبل از جراحی انجام دهید.

عمل بینی 4

میزان ماندگاری عمل جراحی بینی

از مهم‌ ترین سوالاتی که افراد متقاضی جراحی بینی مرتب می پرسند، این است که آیا ماندگاری جراحی بینی دائمی است؟ آیا پس از مدتی نیاز به ترمیم دارد؟ آیا میزان ماندگاری جراحی بینی در افراد مختلف یکسان است؟ در پاسخ به این سوالات باید گفت که ماندگاری جراحی بینی به فاکتورهای مختلفی مانند تخصص و تجربه پزشک، کلینیک معتبر، مراقبت‌ های بعد از عمل و سن افراد بستگی دارد، اما در کل اگر این عمل در شرایط استاندارد و در کلینیک معتبر توسط یک جراح متخصص انجام شود، می تواند ماندگاری و نتایج کاملاً مثبت و رضایت بخشی را به همراه داشته باشد. برای اطمینان شما می توانید در مورد تاییدیه های وزارت بهداشت کلینیک مورد نظر پرس و جو کنید و از تجهیزات آنها دیدن نمایید تا با اطمینان و بدون نگرانی بتوانید اقدام به انجام این نوع جراحی زیبایی کنید. 

طبق آمار منتشر شده تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از جراحی های بینی به ترمیم و تجدید مجدد نیاز داشته اند و این بدان معناست که حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد جراحی ها با موفقیت انجام شده است. مراقبت های قبل و بعد جراحی بینی نیز از مهمترین نکاتی است که قبل از اقدام به عمل باید به آن توجه نمود تا نتیجه دلخواه حاصل شود، بنابراین در صورت داشتن هرگونه بیماری خاص و نقص جسمانی بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا در صورت لزوم احتیاط ها و مراقبت های قبل از عمل به شما داده شود تا در دوران نقاهت با مشکل خاصی روبرو نشوید.

مراقبت بعد از عمل بینی نیز بسیار مهم هستند، زیرا در دوران نقاهت استخوان های بینی شما آسیب پذیرتر هستند، بنابراین هرچه دستورالعمل ها پزشک را با دقت انجام دهید بهتر می توانید از بیمه خود محافظت کنید و خود را از ترمیم مجدد بی نیاز سازید. از جمله این دستورالعمل‌ها می توان به پرهیز از ورزش های سنگین، عادات غذایی غلط اشاره کرد.

 افرادی که مجبور به استفاده از عینک بعد از عمل بینی هستند باید در مورد نوع عینکی خود تجدید نظر کنند و از عینک های سبک تر بعد از جراحی استفاده نمایند تا نتایج جراحی تحت تاثیر قرار نگیرد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که افرادی که مجبور به استفاده از عینک هستند با یک نوار چسب یا گیره قسمت میانی عینک خود را به سمت بالا نگه دارند یا به پیشانی خود بچسبانند تا فشار کمتر روی استخوان میانی بینی وارد شود و بینی فرم خود را بعد عمل از دست ندهد. 

عمل بینی 5

تفاوت عمل بینی و انحراف بینی

یکی دیگر از سوالات مهمی که افراد قبل از عمل می پرسند این است که آیا بین عمل زیبایی بینی و انحراف بینی تفاوتی وجود دارد یا خیر؟ 

انحراف بینی یکی از مشکلاتی است که در اثر آسیب به ساختار و ساختمان بینی به وجود می آید. سپتوم یا تیغه بینی یک دیواره استخوان غضروفی که در فاصله بین دو سوراخ بینی قرار گرفته است. انحراف بینی می‌ تواند به طور ژنتیکی از همان بدو تولد با فرد همراه باشد. گاهی نیز در اثر تصادفات یا ضربه فرد دچار این مشکل می شود. از مهمترین عوارض انحراف بینی می توان به خون دماغ، خرناس کشیدن، خشک شدن دهان، عفونت و درد در ناحیه صورت نیز اشاره کرد.

اگر تیغه بینی انحراف داشته باشد این می تواند  بر تنفس فرد تأثیر بگذارد یا منجر به عفونت های مکرر سینوسی شود. درمان این مشکل از طریق روش های غیر جراحی نیز ممکن است، اما اگر تیغه بینی یک یا هر دو سوراخ بینی را مسدود کرده باشد به طوری که تنفس از طریق بینی سخت یا غیرممکن باشد. این گرفتگی بینی می تواند زمینه رشد باکتری ها را فراهم کند که در نهایت باعث التهاب و عفونت دردناک می شود. اگر چنین باشد، ممکن است جراحی به عنوان یک روش درمانی موثر و مفید توصیه شود.

عمل جراحی که برای اصلاح انحراف بینی به  کار می‌ رود، سپتوپلاستی نام دارد. هدف از انجام این نوع عمل صاف کردن تیغه بینی است که باعث می شود جریان هوا به درستی  در بینی جریان داشته باشد و فرد از این طریق بتواند  راحت‌ تر نفس بکشد. در واقع در این روش به اصلاح دم و بازدم بیمار کمک می شود. در حالی که هدف از رینوپلاستی یا همان عمل زیبایی بینی رفع ناهنجاری ها، تغییر شکل  و تغییر حجم بینی متناسب با چهره فرد است. 

 از آنجا که انحراف بینی یک عمل پزشکی است، هزینه های آن توسط بیمه پرداخت می شود، اما عمل رینوپلاستی جز جراحی زیبایی و پلاستیک محسوب می شود از همین رو بیمه هزینه های درمان آن را پرداخت نمی کند. 

عمل بینی 6

آیا رینوپلاستی و عمل انحراف بینی را می توان با هم انجام داد؟

انحراف بینی همیشه به گونه ای نیست که ظاهر بینی را تحت تاثیر قرار دهد و این یکی از دلایلی است که باعث می‌شود افراد از درمان این مشکل غفلت کنند و یا درمان را به تاخیر بیاندازند. اگر از قسمت پایینی به داخل بینی نگاه کنید می توانید تیغه بینی را ببینید. به طور معمول اگر این تیغه در وسط نباشد، نشان می دهد که فرد دچار انحراف بینی است. گاهی نیز عدم قرینه بودن سوراخ های بینی نشان از انحراف بینی چیست به راحتی با یک معاینه می تواند این مشکل را تشخیص دهد.

 اما سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا می توان همزمان با هم رینوپلاستی و سپتوپلاستی یا همان عمل انحراف بینی را انجام داد؟ پاسخ بله است. در واقع گاهی نیز به بیماران توصیه می‌شود اگر به دنبال رفع مشکلات تنفسی و رفع ناهنجاری ظاهری بینی خود هستند هر دو عمل را باهم انجام دهند، زیرا گاهی در حین عمل سپتوپلاستی ممکن است بخشی از غضروف بیمار بیرون آورده شود.

اگر همزمان برای عمل زیبایی بینی نیز نیاز به تقویت ساختار غضروفی بینی باشد پزشک می‌ تواند از این بافت غضروفی زائد استفاده کند، اما در صورتی که بخواهید عمل رینوپلاستی را به تاخیر بیندازید، ممکن است که جراح برای تامین این بافت غضروفی، غضروف ناحیه ران، بین دنده ها یا لاله گوش را در نظر بگیرد. اگر این دو عمل به طور همزمان انجام شوند به آن سپتورینوپلاستی می گویند.

روش های مختلف عمل جراحی بینی

روش های جدید جراحی بینی مختلفی وجود دارد که بر اساس نیاز بیمار به کار می روند. در واقع تصمیم برای انجام چگونگی عمل و مراحل عمل بینی به ارزیابی پزشک از از نوع بینی فرد بستگی دارد. در کل چهار نوع عمل جراحی بینی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. 

عمل بینی 7

1. جراحی بینی به روش بسته

عمل رینوپلاستی بسته رایج ترین نوع جراحی بینی است. تمام برش ها در داخل بینی بدون هیچگونه زخم خارجی انجام می شوند. در این روش پزشک با بالا بردن مقدار کمی از بافت نرم استخوان و غضروف آنها را برای انجام تغییرات لازم در دسترس قرار می دهد. 

مزایای رینوپلاستی به روش بسته

جراحی بینی بسته به دلیل ماهیت کمتر تهاجمی مزایای متعددی دارد:

تحریک کمتر بافت بینی (به دلیل فقدان برش خارجی ): از آنجا که در این نوع عمل بینی برش های داخلی یا اندونزال انجام می‌ شوند و برشی روی سطح خارجی بینی داده نمی شود،  بینی کمتر در معرض تحریک و آسیب قرار می گیرد. 

حفظ حالت طبیعی نوک بینی: در این روش نوک بینی کمتر در معرض تغییر شکل قرار می گیرد و بهتر می تواند حالت طبیعی خود را حفظ کند

کاهش زخم های قابل تشخیص: همانطور که گفته شد چون هیچ برش خارجی روی بینی بیمار انجام نمی شود به طور حتم زخم یا آثار جراحی به ندرت مشاهده خواهد شد. ‏این روش به خوبی می تواند از تیغه زیر سپتوم بینی به نام کلوملا محافظت نماید. 

گذراندن زمان کمتر در اتاق عمل: از آنجایی که در این روش به بی‌ حسی کمتری نیاز است، جراحی نیز با سرعت بیشتری انجام می شود. در اکثر موارد زمان عمل بینی کمتر از ۳۰ دقیقه است. 

بهبود سریعتر بیماران بعد از عمل: از آنجا که این نوع جراحی غیر تهاجمی است و زخم و برش عمیقی ایجاد نمی‌ کند پس زمان بهبودی پس از عمل بینی آن نیز سریع تر خواهد بود. 

تورم کمتر: در عمل رینوپلاستی بسته از آنجا که پوست همچنان در جای خود قرار دارد میزان تورم بعد از جراحی بسیار کمتر خواهد بود. 

حفظ گردش خون در پوست بینی: از آنجا که در این روش روی تیغه زیر سپتوم بینی یا همان کلوملا برشی ایجاد نشده، خون همچنان در زیر پوست گردش دارد و این در نهایت موجب بهبودی سریع تر نیز خواهد شد. 

معایب رینوپلاستی به روش بسته

عمل بینی از این طریق با سختی بیشتری برای جراح همراه است، زیرا او به خوبی نمی تواند به اسکلت و ساختار بینی دسترسی داشته باشد. همین امر موجب می شود تا تشخیص فرم بینی برای پزشک مشکل شود. از همین رو این عمل بینی را جراحی کور نیز می‌ نامند. 

2. جراحی بینی به روش باز

عمل جراحی باز بینی برای افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز به تغییرات اساسی در ساختار بینی خود دارند. در این روش جراح  برش هایی در پوست تیغه زیر سپتوم بینی که مابین سوراخ های بینی قرار دارد ایجاد می کند. در مرحله بعد، پوست برداشته شده تا داخل حفره بینی نمایان شود. این به  جراح اجازه می دهد تا تغییر شکل لازم را در بافت های بینی انجام دهد. برخی از جراحان بسته به آموزش و مهارت خود جراحی بینی باز را به عنوان روش اصلی جراحی انتخاب می کنند، زیرا نتایج آن را رضایت بخش تر می دانند.  روش های جراحی بینی باز برای بیمارانی که مشکلات زیر را دارند بهتر است:

  • ناهنجاری های ژنتیکی و ساختاری در بینی مانند شکاف کام
  • بد شکلی های ایجاد شده در بینی به دلیل ضربه شدید یا تصادف
  • نارضایتی از ظاهر بینی پس از جراحی بینی قبلی

پس از انجام جراح بینی باز توسط جراح، کلوملا بخیه زده می شود و برای تثبیت و حفظ شکل بینی به آن نوار چسب زده می شود. گاهی پزشکان از آتل نیز استفاده می‌ کنند. آتل به محافظت از بافت های ظریف بینی جدید در طول روند بهبودی کمک می کند و تقریباً یک هفته پس از عمل جراحی برداشته می شود. 

مزایای رینوپلاستی به روش باز

مزایای این روش از عمل بینی عبارت است از:

  • در این روش پزشک بهتر می تواند ساختار های بینی را برای ایجاد تغییرات مورد نظر مشاهده کنند.
  • آسان بودن جراحی نیز یکی دیگر از مزیت های این روش است. 
  • جراح به راحتی می تواند بینی بیمار را فرم دهد و آن را  شکل ایده آل و دلخواه در بیاورد. 

معایب رینوپلاستی به روش باز

این عمل بینی از طریق رینوپلاستی به روش باز روش نیز معایب و مضرات خود را دارد که در ادامه چند نمونه از آن ها را بیان می کنیم:

  • ایجاد زخم های بیشتر
  • روند بهبودی طولانی مدت
  • تورم بینی بعد از جراحی

3. جراحی بینی فیلر از طریق تزریق یا رینوپلاستی فیلر

جراحی بینی فیلر کمتر رایج است. این نوع جراحی توسط متخصصین پوست، جراحان زیبایی، دستیاران پزشک و همچنین جراحان پلاستیک عمومی انجام شود. هیچ برشی چه داخلی و چه خارجی روی بینی بیمار ایجاد نمی شود. در واقع در این روش از پرکننده تزریقی برای اصلاح نواقص جزئی بینی استفاده می شود و با استفاده از آن نمی توان تغییرات عمده ای را روی بینی فرد ایجاد کرد یا حتی بینی را به مدل خاصی (فانتزی، نیمه فانتزی) تغییر داد.  جراحی بینی فیلر برای کسانی که مایل به حداقل تغییر بینی هستند، گزینه مناسبی است. از مهم ترین عیب ها این روش این است که که نتایج آن دائمی نیستند. با گذشت زمان، پرکننده در نهایت دوباره به پوست جذب می شود و به ترمیم مجدد نیاز دارد.

همچنین زخم هایی که در اثر تزریق ایجاد می شوند، می توانند عروق را مسدود کرده و باعث نکروز پوست بینی شوند. هزینه پایین تر و بهبودی سریع تر از مزیت های انتخاب این نوع جراحی بینی محسوب می‌ شوند. 

4. جراحی ترمیم بینی

جراحی ترمیم بینی به رینوپلاستی ثانویه نیز معروف است و برای ترمیم و اصلاح جراحی بینی در بیمارانی است که از نتایج جراحی بینی اولیه ناراضی باشند یا به دنبال تغییرات بیشتری هستند که در در جراحی بینی اولیه  انجام نشده است. گاهی نیز به دلایل پزشکی ممکن است بعد از جراحی فرد دچار مشکلات تنفسی شود و این دلیل دیگری برای انجام جراحی ترمیم بینی محسوب می شود. 

عمل بینی 8

نکات و مراقبت هایی که پیش از عمل جراحی بینی باید انجام داد!

برای داشتن نتایج رضایت بخش و موفقیت آمیز بعد از جراحی بینی لازم به رعایت نکات و مراقبت های اولیه قبل از از اقدام به جراحی است بسیار مهم است که ‏فرد از سلامتی و تندرستی کافی برخوردار باشد. برای این منظور مراقبت های اولیه زیر را در نظر بگیرید:

  • یک هفته قبل از جراحی بینی از نوشیدن الکل خودداری کنید. الکل و نوشیدنی های الکل دار نه تنها باعث کم آبی بدن می شوند، بلکه قدرت سیستم ایمنی بدن را نیز کاهش می دهند و به طور کلی بهبودی شما را مختل می کنند.
  • باید از استعمال دخانیات و به ویژه سیگار را بلافاصله قبل و بعد از جراحی بینی خودداری نمود.
  • قبل از انجام رینوپلاستی و هر نوع جراحی پلاستیک مانند بلفاروپلاستی و لیفت سانترال لب، یا حتی جراحی توده گردن باید حداقل یک هفته قبل و در طول دوره بهبودی خود از کشیدن سیگار بعد عمل بینی خودداری کنید.
  • از مصرف آسپرین و داروهای مشابه اجتناب کنید. آسپرین و داروهایی مانند کومارین دارای خاصیت رقیق کننده خون هستند که بهتر است قبل و بعد از جراحی از مصرف آنها اجتناب شود.
  • علاوه بر آسپرین و کومادین ​​چندین داروی دیگر نیز وجود دارند که باید از مصرف آنها اجتناب شود مگر اینکه متخصص بر اساس شرایط سلامتی شما مصرف دارو بعد از عمل بینی را تجویز کند.
  • باید مصرف ویتامین E را یک هفته قبل از عمل متوقف کنید. مکمل های دارای ویتامین E نیز شامل این قانون می شوند.
  • بهتر است در مورد کلوپیدوگرل نیز با پزشک مشورت کنید.
  • مصرف سلکوکسیب را حداقل یک هفته قبل از انجام عمل جراحی متوقف کنید.
  • برخی از مکمل های OTC نیز می توانند باعث واکنش به داروی بیهوشی شده و خونریزی را افزایش دهند.
  • از مصرف روغن ماهی، جینسینگ، جینکو، زنجبیل، سیر خودداری کنید.
  • رژیم غذایی بعد عمل بینی باید مناسب باشد. شما باید از خوردن غذا بعد از نیمه شب و قبل از عمل بینی خود اجتناب کنید، اما این بدان معنا نیست که شما باید قبل از عمل روزه بگیرید. سعی کنید میزان پروتئین مصرفی خود را افزایش دهید و غذاهای غنی از پروتئین مانند جوجه، سویا، گوشت، ماست، تخم مرغ، لوبیا و عدس مصرف کنید. پروتئین بسیار مهم است و به تسریع دوره بهبودی کمک می کند.
  • آزمایشات قبل از عمل بینی توسط پزشک تجویز می شود که شما باید آنها را انجام دهید. از جمله این آزمایش‌ ها می‌ توان به سی تی اسکن، نوار قلب، عکس برداری از قفسه سینه و آزمایش ادرار اشاره کرد. گاهی نیز پزشک برای تشخیص دقیق انسداد بینی آندوسکوپی بینی را نیز توصیه می کند.
عمل بینی 9

مراقبت های پس از عمل جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی بسیار مهم هستند، زیرا باعث می شوند تا روند بهبودی تسریع یابد و نتیجه نهایی با موفقیت بیشتری همراه باشد. بنابراین نکات و مراقبت های اساسی زیر را بعد از عمل بینی به دقت مورد توجه قرار دهید:

هفته اول بعد از جراحی بینی

  • پس از عمل سعی کنید غذاهای آبکی و نرم مانند سوپ مصرف کنید. از خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن دارد، پرهیز نمایید. 
  • در صورت سرماخوردگی یا احساس تنگی نفس از داروهایی مانند آنتی هیستامین استفاده کنید. این باعث باز شدن و رفع گرفتگی بینی می شود. فراموش نکنید گرفتگی ناشی از تورم به مدت 10-7 روز بهبود نمی یابد. بنابراین از آنتی هیستامین زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث خواب آلودگی شود. فقط در صورت نیاز مصرف کنید.
  • کمپرس سرد را تا آنجا که ممکن است پس از عمل ادامه دهید. شما باید به مدت سه روز مداوم هر ۱۵ دقیقه تا نیم ساعت کمپرس سرد روی بینی خود استفاده کنید.  کمپرس سرد را می توانید با استفاده از یک ظرف آب یخ و یک عدد پد تمیز انجام دهید.
  • تا جایی که ممکن است حالت نشسته یا ایستاده خود را حفظ کنید تا تورم کاهش یابد. به یاد داشته باشید که فقط هنگام خواب یا خستگی باید استراحت کنید. بینی حدود دو هفته پس از جراحی متورم است و حدود شش تا نه ماه طول می کشد تا 90 درصد تورم برطرف شود.
  • به پشت بخوابید طوری که سرتان با بالش در زاویه 30 تا 45 درجه قرار بگیرد. بهتر است از یک بالش اضافی هنگام خواب استفاده کنید.
  • برش های خارجی را با پراکسید هیدروژن تمیز کنید و وازلین را چهار بار در روز استفاده کنید. همچنین می توانید داخل بینی را با پراکسید به آرامی تمیز کنید.
  • هرچقدر که می توانید از اسپری نمکی بینی استفاده کنید تا خون خشک شده از داخل بینی پاک شود.
  • از ماساژ دادن بینی پرهیز کنید، زیرا این کار بر خلاف باور عمومی در کاهش ورم بینی تاثیری ندارد. ماساژ بینی بعد عمل زمانی مفید است که جراح تشخیص دهد فشار آوردن به بخشی از بینی باعث فرم دهی بهتر آن می شود، اما این نیز بستگی به روش عمل و تشخیص پزشک دارد. سر خود بینی را ماساژ ندهید، زیرا در صورت تمرینات غیر اصولی بینی و نتایج عمل با شکست مواجه خواهند شد. 
  • شما می توانید بعد از جراحی بینی تحت نظر پزشک کورتون تزریق کنید این می‌ تواند میزان تورم و بافت اسکار را کاهش دهد و از این طریق روند بهبودی را تسریع نماید.
  •  دندان های بالا را با دقت مسواک بزنید. 
  • . از زدن ضربه یا فشار روی دندان ها هنگام شستشو دهان اجتناب نمایید.
  •  در صورت بروز عطسه بعد عمل بینی، دهان باز شود.
  • در صورت بروز خونریزی از اسپری بینی ضد احتقان مانند آفرین یا نئو سینفرین استفاده کنید. اگر خونریزی دارید، بی حرکت بمانید. بیشتر خونریزی ها خود به خود متوقف می شوند. اگر خونریزی به مدت 10 دقیقه ادامه یافت با پزشک تماس بگیرید.
  • از بلند کردن اجسام سنگین این خودداری کنید. به هیچ وجه برای بلند کردن این اجسام خم نشوید. 
  • از قرار گرفتن در موقعیت هایی که ممکن است باعث ضربه به بینی بعد عمل شود دوری کنید.
  • از طریق بینی استشمام و یا تنفس نکنید.
  • هر قطره یا دارویی را درون بینی خود نریزید مگر اینکه پزشک دستورالعمل استفاده از آن را به شما داده باشد.
عمل بینی 10
  • تا یک هفته شما اجازه فشار دادن بینی یا فین کردن شدید را ندارید.
  • به مدت دو هفته ورزش های سنگین انجام ندهید تا دو ماه غواصی یا اسکی را کنار بگذارید  و انجام ورزش های تماسی را تا سه ماه به تاخیر بیندازید. 
  • از کشیدن سیگار، استعمال دخانیات و همچنین قرار گرفتن در معرض افراد سیگاری اجتناب کنید. 
  • دوش گرفتن و استحمام را به تاخیر بیندازید یا از زیر گردن دوش بگیرید و از قرار گرفتن در معرض بخار و گرمای زیاد پرهیز نمایید.
  • برای کاهش عوارض پوستی بعد از جراحی از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید خودداری کنید. همچنین بهتر است در محیط های گرم و پر حرارت قرار نگیرید. 
  • مسافرت بعد از جراحی زیبایی بینی توصیه نمی شود. از آنجا که بافت ها نیاز به ترمیم دارند، استراحت می تواند به روند درمان و ترمیم سریع تر منجر شود. 
  • بعد از جراحی رانندگی نکنید، زیرا اثرات داروی بیهوشی عمل بینی باعث خواب آلودگی خواهند شد و این هنگام رانندگی بعد عمل بینی بسیار خطرناک است. 
  • بلافاصله بعد از جراحی نباید آرایش کنید به خصوص اگر بینی خود را به روش باز جراحی کرده اید. در واقع شما پس از کشیدن بخیه ها و بهبود زخم ها می توانید آرایش کنید. البته این نیز شرایطی دارد و شما باید مواظب باشید تا لوازم آرایشی به منافذ پوست تان نفوذ نکنند. به هیچ وجه روی قسمت های جراحی شده از لوازم آرایشی استفاده نکنید
  • بعد از عمل بینی بیماران باید از چسب بینی به مدت دو هفته استفاده کنند این باعث می شود تا علاوه بر کاهش تورم بینی فرم خود را نیز حفظ کنند از طرفی چسب بینی باعث می‌شود تا اطرافیان و خود شما با احتیاط بیشتری رفتار کنید، اما نحوه چسب زدن بینی بعد عمل چگونه است؟

نحوه چسب زدن بینی چگونه است؟

برای اینکه بهتر چسب به بینی خود بزنید، مراحل زیر را طی کنید:

  • قبل از چسب زدن باید صورت خود را با مواد شوینده ملایم بشویید همچنین می توانید با یک پد تمیز و الکل اطراف بینی خود را تمیز نمایید.
  • پس از خشک شدن صورت چسب ها را برش دهید و از قسمت بالای نوک بینی تا بالای آن شروع به چسب زدن کنید.
  • حالا یک برش بزرگتر حدود ۱۲ سانتی متری را در دو طرف پل بینی به صورت عمودی به شکل حرف U بچسبانید.
عمل بینی 11

هفته دوم بعد از جراحی بینی

وازلین را داخل سوراخ های بینی بمالید. تا از پوسته پوسته شدن و خشک شدن آنها جلوگیری شود.

 بینی را با صابون ملایم و پنبه بشویید.

 عینک را مستقیم روی بینی قرار ندهید. این می تواند باعث تغییر شکل دائمی بینی شود. از عینک های بسیار سبک در مواقع ضروری استفاده کنید. 

مدل های مختلف بینی در عمل جراحی و مقایسه آن ها

از نظر افراد مختلف بینی زیبا ویژگی ها و مشخصه های خاص خود را دارد. این به دلیل وجود سلایق مختلفی است که افراد دارند. اختلاف و تنوع سلیقه باعث می‌ شود تا افراد هنگام عمل رینوپلاستی درخواست های متفاوتی داشته باشند. برخی فقط از سلبریتی های مورد علاقه خود الگو می گیرند و برخی دیگر انتظارات واقع بینانه تری از جراحی بینی خود دارند. بر این اساس پزشکان انواع مدل عمل بینی را برای جراحی به سه شکل زیر دسته بندی می کنند:

  • جراحی بینی طبیعی
  • جراحی بینی نیمه فانتزی
  • جراحی بینی عروسکی و یا بینی فانتزی

جراحی بینی طبیعی

همانطور که از نام این نوع عمل پیداست که هدف از انجام آن تغییر شکل بینی به صورت طبیعی و نرمال است. با انجام عمل بینی طبیعی، فرد می تواند یک هارمونی و تعادل مناسب و زیبا را در صورت خود ایجاد کند. در واقع در این روش پزشک نواقص بینی مانند انحراف، افتادگی نوک بینی بعد عمل، پهنای اطراف بینی، شکستگی یا قوز روی بینی را اصلاح می کند. سپس ساختار بینی را متناسب و هماهنگ با چهره تغییر می دهد. در مدل عمل بینی طبیعی به دلیل آنکه فرم بسیار طبیعی به بینی داده می شود تغییرات به راحتی مشهود نیست.

مزایا جراحی بینی طبیعی

  • حذف نواقص ظاهری بینی
  • امکان جراحی ثانویه در صورت نیاز به ترمیم هماهنگی بینی با اجزای صورت
  • رعایت زاویه صحیح بین لب و بینی
  • کاهش عوارض بعد از عمل مانند اختلالات تنفسی یا گفتاری
  • دوران نقاهت کوتاه تر
  • حفظ قرینگی سوراخ های بینی

مشخصات بهترین جراح بینی (تخصص و میزان مهارت یک پزشک جراح)

از آنجا که روز به روز تقاضا برای عمل بینی افزایش می یابد و این نوع جراحی زیبایی بسیار رایج شده است، نباید از این نکته غافل شد که این نوع عمل مانند دیگر جراحی ها باید در یک شرایط استاندارد و توسط یک جراح متخصص برای به حداقل رساندن عوارض جانبی و بر نگشتن انحراف بینی بعد عمل انجام شود. همانطور که در طول مقاله ذکر شد یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث می شود تا یک عمل بینی با نتایج دلخواه و رضایت بخش همراه باشد مهارت و تخصص جراح معالج است. عمل زیبایی بینی توسط جراح پلاستیک، جراح گوش، حلق و بینی و جراح فک و صورت انجام می شود. جراحی بینی توسط هر پزشکی که انجام شود باید به فاکتور های زیر در مورد آنها توجه شود:

  • یک جراح خوب شنونده صبور و یک مراقب دلسوز است. در واقع وظیفه شناسی یکی از مهم ترین مشخصه های او است.
  • یک جراح متخصص باید تاییدیه های پزشکی معتبر را از وزارت بهداشت و همچنین سازمان غذا و دارو دریافت کرده باشد.
  • سوابق درمانی و جراحی از دیگر فاکتورهایی که باید به آن توجه کنید. جراحانی که سوء سابقه درمانی داشته باشند به طور حتم قابل اطمینان نیستند.
  • یکی دیگر از شاخص های مهم شهرت جراح و جایگاه پزشکی اوست.
  • اراِیه یک مشاوره با کیفیت و دقیق نیز از ویژگی های یک جراح متخصص است. یک جراح ماهر باید بتواند از تصویربرداری رایانه ای برای شبیه سازی تغییرات در خط بینی استفاده کند  تا بیماران بتوانند به راحتی اهداف زیبایی خود را تصور کنند.
عمل بینی 16

نحوه نوبت دهی بهترین پزشک جراح بینی

پس از اینکه جراح خود را برای عمل بینی انتخاب کردید، چگونگی دریافت نوبت و ویزیت اقدام بعدی است که باید انجام دهید. برای دریافت نوبت از بهترین جراح بینی و متخصص گوش و حلق و بینی مانند دکتر شیما حاجی بگلو می توانید از روش های مختلف زیر اقدام به دریافت نوبت نمایید. 

  • دریافت نوبت از طریق تماس تلفنی: شما می توانید از طریق تماس با شماره 09046376348 برای مشاوره و ویزیت از پزشک خود اقدام کنید. 
  • دریافت نوبت از طریق فضای مجازی: استفاده از شبکه های پیام رسان اجتماعی مانند اینستاگرام روش نوینی برای دریافت مشاوره و ویزیت قبل از حضور در کلینیک است. این یک روش سریع جهت مشاوره محسوب می‌شود در بسیاری موارد بیمار می تواند با ارسال عکس از زوایای مختلف بینی خود مشاوره لازم را قبل از حضور در مطب دریافت نماید. 
  • دریافت نوبت از طریق وب سایت پزشک: از دیگر روش های نوین دریافت نوبت مراجعه به وب‌ سایت پزشکی مورد نظر است. برای این کار شما می توانید درخواست نوبت دهی اینترنتی دهید. پس از ثبت درخواست با شما تماس گرفته می شود. 

تمام روش های ذکر شده شما را از مراجعه حضوری بی نیاز می کنند. از این طریق شما می توانید با صرفه جویی در هزینه عمل بینی و وقت اقدام به دریافت نوبت جهت مشاوره و ویزیت نمایید.

منبع:

 https://www.nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/nose-reshaping-rhinoplasty/

https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/rhinoplasty

https://tehransurgeryclinic.com/nose-surgery/

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/rhinoplasty/about/pac-20384532

https://stanfordhealthcare.org/medical-treatments/n/nasal-surgery/types.html

 

1 دیدگاه دربارهٔ «عمل بینی یا رینوپلاستی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *