معرفی کامل عمل بینی باز، عوارض، معایب و مزایا آن

عمل بینی باز

یکی از گیج کننده ترین معضلات و چالش ها در جراحی بینی، تصمیم گیری در مورد استفاده از تکنیک های جراحی بینی  برای کسب بهترین نتیجه است. بیماران باید در مورد گزینه های جراحی به خوبی آگاهی داشته باشند تا بتوانند در مورد سلامت و ظاهر خود تصمیم درستی بگیرند. دو روش متفاوت عمل بینی باز و بسته برای تغییر شکل و بهبود وضعیت بینی وجود دارد. هر تکنیک مجموعه ای از مزایا و معایب خاص خود را دارد. اینکه پزشک از چه تکنیکی جهت جراحی نواقص بینی، رفع مشکلات تنفسی یا حتی زیبایی بینی استفاده کند تا حد زیادی به آناتومی و ساختار کلی بینی بستگی دارد. پوست بینی، استحکام و تعداد غضروف ها، نوع مدلی که زیباجو تقاضا می کند و دیگر شرایط پزشکی فرد، همگی می توانند به تصمیم و انتخاب بهترین روش برای جراحی بینی منجر شوند.

با مراجعه به پزشک حاذق می توانید مشاوره لازم و حرفه ای را در این زمینه دریافت کنید. این مقاله با هدف بررسی جراحی بینی باز نگارش شده است تا شما بتوانید با نگاهی همه جانبه از این نوع جراحی،  تصمیم درست را قبل از اقدام به عمل بگیرید.

درخواست مشاوره رایگان

برای مشاوره  تخصصی توسط خانم دکتر حاجی بگلو فرم زیر را تکمیل کنید.

عمل جراحی باز بینی چیست؟

اکثر بیماران پس از آشنایی با تکنیک های جراحی بینی می‌خواهند بدانند که عمل باز بینی چیست و چه تفاوتی با عمل بسته دارد؟ برای پاسخ به این سوال ها باید گفت که در رینوپلاستی باز یا همان رینوپلاستی خارجی پزشک یک برش کوچک روی سطح کلوملا ایجاد خواهد کرد. کلوملا همان بافت نرمی است که مابین سوراخ های بینی قرار دارد. روش بیهوشی در عمل بینی با روش باز رینوپلاستی بیهوشی عمومی است. هدف از ایجاد برش جدا کردن پوست بینی از اسکلت آن است.

استفاده از این تکنیک باعث می شود تا پزشک راحت تر بتواند به استخوان و ساختار غضروف زیرین برای اعمال تغییرات مورد نظر دسترسی داشته باشد. تغییراتی مانند اصلاح عدم قرینگی سوراخ های بینی، پیوندهای غضروفی، از بین بردن قوز روی بینی به روش باز نتایج بهتر و رضایت بخش تری را به همراه خواهند داشت، زیرا در این صورت پزشک می‌تواند به خوبی بر تمام آناتومی و مشکلات بینی تسلط داشته باشد. البته عمل باز بینی گوشتی و عمل باز بینی استخوانی با توجه به شکل بینی اهداف خاصی را دنبال می کنند.

عمل باز بینی گوشتی

همانطور که می دانید بینی های گوشتی شامل پوست ضخیم تر و غضروف های نازک تری هستند. این باعث شده تا نوک بینی به سمت پایین کشیده شود. از همین رو هدف جراحی باز در بینی های گوشتی نازک کردن قسمت انتهایی بینی و تغییر شکل نوک و پره های بینی است. که این با ایجاد برش هایی روی سطح بینی گوشتی امکان پذیر است. گاهی در جراحی بینی گوشتی ممکن است به حذف غضروف ها یا پیوند غضروف ها به صورت طبیعی یا مصنوعی نیاز باشد. عمل بینی باز امکان دسترسی به غضروف ها را بهتر فراهم خواهد کرد.

اگر می خواهید در مورد عمل بینی گوشتی بیشتر بدانید اینجا کلیک کنید.

عمل بینی باز 1

عمل بینی استخوانی

بینی استخوانی برخلاف بینی گوشتی غضروف های محکم تری  پوست نازک تری دارد که این امر گاهی موجب ایجاد برآمدگی و قوز روی بینی می شود. ایجاد برش روی سطح بینی استخوان باعث می‌شود، جراح بتواند تغییرات لازم را روی آناتومی بینی بیمار با عمل بینی استخوانی انجام دهد تا تیغه بینی سطح صاف و یکنواختی پیدا کند.

اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد عمل بینی استخوانی هستید، اینجا کلیک نمایید.

تفاوت عمل بینی باز با عمل بینی بسته

اگر بخواهید عمل بینی بدون جراحی باز را انجام دهید به شما جراحی بینی به روش بسته پیشنهاد می شود، اما فرق عمل بینی باز و بسته در چیست؟ در عمل بینی که با استفاده از روش بسته انجام می شود برشی روی سطح بینی ایجاد نمی شود. مراحل عمل بینی در این روش به این صورت است که پزشک از ابزار خاصی استفاده می کند تا بتواند پوست بینی را به آرامی از اسکلت بینی جدا کند و آن را بالا نگه دارد تا بتواند تغییرات مورد نظر را پیاده سازی نمایند گاهی نیز ممکن است برش هایی داخل بینی زده شوند. البته اگر جراحی به صورت ماهرانه انجام شود، جای هیچگونه زخم و یا برشی در داخل بینی و یا در روی پوست بینی مشاهده نخواهد شد. این از نظر زیباشناسی تغییرات ایجاد شده بسیار مهم است.

بنابراین عمده تفاوت بین عمل بینی باز و بسته در ایجاد برش و چگونگی آن است. با دانستن تفاوت این دو تکنیک ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود آید که عمل بینی باز بهتره یا بسته؟ اینکه کدام روش بهتر است به تشخیص پزشک و چگونگی رفع بهتر ایرادات و نواقص بینی بستگی دارد. بنابراین نمی‌ توان به طور قطعی گفت کدام روش برای شما بهتر است.

مزایا و معایب عمل جراحی بینی باز

این روش عمل بینی نیز مانند سایر روش ها مزایا و معایب خود را دارد. در ادامه سعی کرده ایم به طور کامل به شرح آن ها بپردازیم:

مزایا جراحی رینوپلاستی باز

  • انجام پیوند و تقویت آسان تر غضروف یا گرافت: در جراحی رینوپلاستی باز جایگذاری گراف یا تقویت پروتز به دلیل برش ایجاد شده بسیار آسان تر خواهد بود.
  • تسلط بهتر پزشک به ساختار بینی: تسلط بهتر پزشک به ساختار بینی: به دلیل جدا شدن پوست بینی از اسکلت پزشک بهتر می تواند به ساختار بینی اشراف داشته و ایرادات آن را را ببیند. عمل انحراف بینی نیز با این روش آسانتر انجام می شود. بنابراین اگر زیبایی یا رفع آسیب های بینی به تغییرات اساسی نیاز دارد، عمل بینی باز بهترین گزینه محسوب می شود.
  • رفع ناهنجاری ها و مشکلات پیچیده بینی: ایرادات اساسی و نواقص بینی در جراحی به روش باز به طور موثرتری درمان می شوند. زیرا ممکن است بعضی از ایرادات هنگام معاینه به خوبی قابل مشاهده نباشند.

عمل بینی باز 2

عوارض عمل باز بینی

  • تورم بیشتر: از آنجا که در عمل بینی باز پزشک مجبور به ایجاد برش روی سطح بینی می باشد تورم بینی بعد عمل بینی یکی از عوارض قابل انتظار است.
  • دوره بهبودی طولانی تر: جراحی بینی به روش بازیک عمل تهاجمی محسوب می شود از همین رو دوره نقاهت و عوارض عمل بینی نسبت به روش بسته طولانی تر است.

البته اگر مراقبت های اصولی بعد از جراحی با دقت دنبال شوند، می توان از بروز عوارض و مشکلات احتمالی تا حد زیادی پیشگیری نمود، بنابراین توصیه های پزشک بعد از جراحی را جدی بگیرید.

عمل رینوپلاستی باز برای چه کسانی مناسب است؟

همه افرادی که از سلامت جسمی و روحی برخوردار هستند می توانند عمل بینی به روش باز را انجام دهند، اما این روش برای افراد که به سن بلوغ نرسیده اند و همچنین افراد مسن پیشنهاد نمی شود. افرادی که از بیماری‌ های خونی، سرطان، دیابت، بیماری های ریوی  و قلبی رنج می‌ برند، نیز تنها کاندیداهای مناسبی برای این نوع جراحی نیستند.

عمل رینوپلاستی باز برای چه کسانی مناسب است؟

همه افرادی که از سلامت جسمی و روحی برخوردار هستند می توانند عمل بینی به روش باز را انجام دهند، اما این روش برای افراد که به سن بلوغ نرسیده اند و همچنین افراد مسن پیشنهاد نمی شود. افرادی که از بیماری‌ های خونی، سرطان، دیابت، بیماری های ریوی  و قلبی رنج می‌ برند، نیز تنها کاندیداهای مناسبی برای این نوع جراحی نیستند.

مراقبت های لازم بعد از عمل بینی باز

  • استراحت کافی
  • بالا نگه داشتن سر
  • استفاده از کمپرس یخ
  • پیروی از سالم ترین رژیم غذایی بعد عمل بینی
  • عدم فشار به بینی پس از جراحی مانند فین کردن
  • قرار نگرفتن در معرض نور خورشید پس از جراحی
  • عدم استفاده ازعینک
  • عدم استعمال دخانیات
  • کاهش فعالیت‌های شدید ورزشی
  • شستشو و ضدعفونی کردن صحیح بینی جهت پیشگیری از ایجاد عفونت
  • مصرف داروها و آنتی بیوتیک های تجویز شده برای جلوگیری از ایجاد ورم بعد از عمل
  • همه این موارد از مهمترین اقدامات اساسی بعد از عمل بینی باز هستند که می‌ توانند از ایجادکبودی بعد عمل، تورم و خونریزی بعد از جراحی پیشگیری کنند.

هزینه عمل بینی باز چقدر است؟

هزینه جراحی بینی باز به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از آن جمله می توان به مهارت پزشک، نوع کلینیک پزشکی، آزمایشات قبل و بعد از عمل بینی، جلسات معاینه و… اشاره کرد. در محاسبه نهایی هزینه عمل بینی باز باید همه این موارد را در نظر گرفت. همچنین فراموش نکنید که عمل زیبایی بینی تحت پوشش بیمه قرار ندارد.

خانم دکتر شیما حاجی بگلو جراح گوش، حلق و بینی هستند که در زمینه های مختلف عمل بینی دوره های تخصصی را گذرانده اند و عمل های موفقیت آمیز متعددی را با حداقل عوارض جانبی احتمالی انجام داده اند. اگر می خواهید از مهارت این پزشک و نتایج رضایت بخش بعد از عمل بینی باز برخوردار شوید، می‌ توانید از طریق شماره تلفن ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ برای دریافت نوبت و مشاوره اقدام نمایید.

فرم تماس

منبع: https://aedit.com/procedure/open-rhinoplasty

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
بهترین جراح بینی و زیبایی بوده و در حال حاضر دارای مدرک علمی و تخصص های زیر می باشند:

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *