بررسی جامع و کامل انواع مشکلات گوش و حلق و بینی

بررسی جامع انواع مشکلات گوش و حلق و بینی

عمل گوش و حلق و بینی، درمان طیف وسیعی از مشکلات پزشکی مربوط به گوش و حلق و بینی را شامل می شود. در واقع جراحی گوش و حلق و بینی در ناحیه سر یا گردن به منظور از بین بردن اختلالات و بیماری ‌های مربوط به گوش، حلق و بینی انجام می شوند. متخصص عمل گوش و حلق و بینی، در مورد رفع آسیب ها و نواقص مانند درد، عفونت های مکرر و مشکلات تنفسی مربوط به گوش، حلق، بینی و دیگر ساختارهای گردن آموزش دیده است. بنابراین مراجعه به یک جراح ماهر و کارآزموده مانند خانم دکتر شیما حاجی بگلو، اولین اقدام اساسی است که باید برای تشخیص مشکلات گوش، حلق و بینی و درمان آنها مورد توجه قرار داد.

جراحی در این بخش های بدن ممکن است به صورت ساده یا پیچیده از طریق ابزار عمل گوش و حلق و بینی انجام شود. گاهی درمان از طریق جراحی سرپایی در مطب پزشک انجام شود و گاهی نیز نیاز به جراحی‌ های پیچیده برای برداشتن تومور های غیرطبیعی است. این بستگی به نوع بیماری های گوش و حلق و بینی و میزان شدت و صدمه دارد. در این مقاله ضمن بررسی انواع بیماری های مربوط به گوش حلق و دهان و بینی به چگونگی درمان آنها نیز به صورت اجمالی پرداخته شده است تا شما بتوانید به همه اطلاعات لازم در این زمینه دسترسی داشته باشید. اگر به هر دلیلی نیاز به عمل گوش و حلق و بینی دارید با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بیاموزید.

جراحی گوش و حلق و بینی

آشنایی بیشتر با انواع بیماری های گوش و روش های درمان آن ها:

دسته ای از انواع عمل گوش و حلق و بینی، جراحی های مربوط به بیماری های گوش است. بیماری های گوش به دلایل مختلفی از جمله ایجاد مشکلات در گوش، گردن، سینوس ها یا سر ایجاد می شوند. اگر مشکلات و عفونت‌های ایجاد شده در این بخش از سر دیر تشخیص داده شوند، ممکن است به ناشنوایی یا کم شنوایی فرد منجر شوند.  عفونت پرده گوش و سکته گوش از مهم ترین بیماری هایی هستند که تشخیص دیر هنگام آن ها مشکلاتی مانند کم شنوایی و  ناشنوایی به همراه دارد.  در زیر به  مهم‌ ترین انواع بیماری های  گوش و روش های درمان آن ها می پردازیم

1. سوراخ شدن پرده گوش و درمان از طریق تمپانوپلاستی

زمانی که پرده گوش (یا پرده صماخ) سوراخی دارد که به خودی خود بهبود نمی یابد، پزشکان عمل تمپانوپلاستی را انجام می دهند. این نوع عمل گوش و حلق و بینی برای بهبود شنوایی و جلوگیری از ورود آب به گوش میانی انجام می شود. گاهی به دلیل وجود جسم خارجی درون گوش، ممکن است سوراخ کوچکی در پرده گوش ایجاد شود. این سوراخ به مرور قابل ترمیم است، اما در صورتی که به دلیل عفونت های شدید پرده گوش دچار  پارگی یا سوراخ بزرگتری شود،  تمپانوپلاستی به عنوان نوعی عمل گوش و حلق و بینی، به درمان و ترمیم پرده گوش می پردازد. البته این نوع جراحی گوش و حلق و بینی   نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد تا نتایج در نهایت بدون نقص بوده و سلامت کامل بیمار را به دنبال داشته باشند. از هیمن رو خانم دکتر شیما حاجی بگلو به عنوان یکی از برترین پزشکان این حوزه معرفی می شوند.

2. اتواسکلروز و درمان از طریق استاپدکتومی

اتواسکلروز وضعیتی است که در آن استخوان داخل گوش میانی به طور غیر طبیعی رشد می کند. این یک علت نسبتاً شایع کم شنوایی در نوجوانان  و جوانان  است. ۳ استخوانچه در گوش میانی (چکشی، سندانی و رکابی) وجود دارند که با ورود امواج صوتی به ارتعاش در می آیند. آنها امواج صوتی را به حلزون گوش (گوش داخلی) منتقل می کنند تا به سیگنال هایی جهت ارسال به مغز  تبدیل شوند. در  بیماری اتواسکلروز، استخوان رکابی همزمان با استخوان اطراف شروع به رشد و پیوند می کند و در نهایت ثابت می شود و نمی تواند حرکت کند.

این بدان معناست که صدا دیگر به طور موثر به گوش داخلی منتقل نمی شود. در این حالت فرد احساس کم شنوایی یا ناشنوایی خواهد کرد. استاپدکتومی از عمل های مربوط به گوش و حلق و بینی است که با هدف درمان این شرایط انجام می شود. در عمل گوش و حلق و بینی به روش استاپدکتومی، پزشک با استفاده از یک میکروسکوپ و از طریق مجرای گوش، استخوانچه رکابی را بیرون می آورد و به جای آن پروتز قرار می‌دهد تا استخوانچه های گوش میانی دوباره شروع به حرکت کنند. این باعث می شود تا مایع گوش میانی تحریک شده و در نهایت  مشکل شنوایی فرد برطرف شود.

جراحی گوش و حلق و بینی 11

3. کلستئاتوم و درمان با حذف و برداشتن آن

کلستئاتوم از دیگر بیماری های گوش و حلق و بینی است که به رشد غیرطبیعی پوست در قسمت میانی گوش یا پشت پرده گوش گفته می شود. در اغلب موارد کلستئاتوم به صورت کیست مشاهده می شود.  با افزایش و انباشته شدن سلول های مرده پوست، اندازه کیست ها نیز بزرگتر شده، طوری که به استخوان ‌های ظریف گوش میانی آسیب می رسانند و در نهایت بر شنوایی، تعادل و عملکرد حالات صورت تاثیر منفی خواهند داشت. 

 مراجعه به متخصص جراحی گوش و حلق و بینی، مانند خانم دکتر شیما حاجی بگلو راه تشخیص و درمان این بیماری است، زیرا این مشکل فقط از طریق برداشتن کیست ها قابل حل است. هرچه زودتر کیست ها برداشته و حذف شوند، فرد از عوارض و مشکلات ناشی از بزرگ شدن کیست در امان خواهد بود. در اکثر موارد این نوع عمل گوش و حلق و بینی به صورت سرپایی انجام می شود و لازم نیست که بیمار در بیمارستان بستری شود.

4. کم شنوایی و درمان با کاشت حلزون گوش

یکی از مهم ترین اقداماتی که تا کنون در زمینه عمل گوش و حلق و بینی انجام شده، کاشت حلزون است. این دستگاه الکترونیکی کوچک در افزایش شنوایی فرد تاثیر مثبتی دارد. کاهش شنوایی بر اثر مشکلات مادرزادی، آسیب یا افزایش سطح به وجود می آید. سمعک، وسیله ای است که جهت بهبود شنوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما سمعک برای افرادی که به سختی صداهای بلند را تشخیص می‌دهند، کارایی ندارد، به همین دلیل کاشت حلزون برای این افراد توصیه می شود. کاشت حلزون می تواند در هر دو گوش انجام شود. در واقع با کاشت حلزون صدا به اعصاب شنوایی منتقل شده و در نهایت به گوش می رسد.

 

جراحی گوش و حلق و بینی 10

5. گلوموس و درمان از طریق جراحی برای حذف تومور

از دیگر بیماری های گوش و حلق و بینی، گلوموس است. این نوعی تومور خوش خیم است که در قاعده جمجمه و نزدیکی گوش داخلی به وجود می آید. اگر درمان به سرعت آغاز نشود، تومور گلوموس به بافت و اعصاب اطراف آسیب می رساند. این تومور می تواند در گوش میانی، پشت پرده گوش، گردن یا حتی در شریان کاروتید ایجاد شود. این تومور می تواند باعث کم شنوایی یا فلج صورت شود. خونریزی، مشکل در بلع نیز از دیگر علائم این بیماری هستند. پس از تعیین اندازه و محل تومور متخصص عمل گوش و حلق و بینی، با انجام جراحی اقدام به خارج کردن تومور می کند.

روش جراحی ترانس ماستوئید یکی از روش های جراحی گوش و حلق و بینی برای برداشتن تومور است. علاوه بر این، ممکن است، رادیوسرجری  به عنوان اولین گزینه درمانی یا به عنوان یک درمان اضافی پس از جراحی استفاده شود. رادیوسرجری با کمک پرتو گاما یک روش بدون درد است که از صدها پرتو متمرکز برای هدف قرار دادن تومورها و ضایعات، بدون برش جراحی استفاده می‌ کند

جراحی گوش و حلق و بینی 9

6. تجمع مایعات یا چرک گوش میانی و درمان از طریق میرنگوتومی یا تمپانوتومی

زمانی که مایعات در گوش میانی محبوس شوند، ممکن است به مرور باعث سوراخ شدن پرده گوش شوند. مایعات ممکن است شامل خون، چرک، عفونت یا آب باشند. تجمع مزمن مایعات یکی از علل کم شنوایی و تاخیر در رشد گفتار کودکان است.

 میرنگوتومی یکی دیگر از انواع عمل گوش و حلق و بینی  است که با ایجاد سوراخی در پرده گوش (غشای تمپان) موجب تخلیه مایع محبوس شده در گوش میانی می شود. همچنین ممکن است یک لوله تمپانوستومی در روی پرده گوش قرار داده شود تا با پر کردن هوا در حفره گوش میانی مانع تجمع مایعات در این قسمت شود. این همچنین باعث می ‌شود تا از عفونت های مکرر گوش جلوگیری شود.

برای درمان عفونت های مکرر گوش است که به پرده گوش و بافت داخل و نزدیک گوش آسیب رسانده است. پزشک بافت غیرطبیعی یا عفونی ناحیه استخوانی پشت گوش که ماستوئید نامیده می شود را برمی دارد. پس از آن جراح پرده گوش را ترمیم می کند. پزشک همچنین ممکن است سه استخوان کوچک گوش میانی را که به شنوایی کمک می‌کنند، ترمیم کند. ممکن است تا چند روز پس از جراحی گوش و حلق و بینی احساس سرگیجه داشته باشید. برش که پزشک پشت گوش شما ایجاد کرده ممکن است درد داشته باشد. و ممکن است حدود یک هفته گوش درد داشته باشید

جراحی گوش و حلق و بینی 8

7. عفونت ‌های مکرر گوش، پرده گوش و درمان با تمپانوماستوئیدکتومی

عفونت ‌های مکرر گوش، می توانند ویروسی یا باکتریایی بوده و با درد، التهاب و تجمع مایعات در گوش همراه باشند. عفونت گوش در اکثر موارد بدون درمان بهبود می یابد، اما در موارد حاد عفونت باعث پاره شدن پرده گوش و تاثیر منفی بر شنوایی می شود. این مشکل به ویژه در کودکان و نوجوانان با کم شنوایی همراه است. عفونت مزمن گوش می تواند عملکرد گوش میانی را دچار اختلال کرده و آسیب جدی به آن وارد نماید.

تمپانوماستوئیدکتومی توسط متخصص گوش و حلق و بینی برای درمان عفونت های مکرر گوش که به پرده گوش و بافت داخل و نزدیک گوش آسیب رسانده، انجام می شود.

این همچنین به درمان ماستوئیدیت کمک می کند. ماستوئید، استخوانی سفت و برجسته است که در پشت و زیر گوش قرار دارد. به ایجاد عفونت حاد در این قسمت ماستوئیدیت گفته می شود. تمپانوماستوئیدکتومی، روش درمانی است که در آن پزشک بافت غیرطبیعی یا عفونی ناحیه استخوانی پشت گوش که ماستوئید نامیده می شود را برمی دارد و پرده گوش را ترمیم می کند. پزشک همچنین ممکن است سه استخوان کوچک گوش میانی را که به شنوایی کمک می‌کنند، ترمیم کند.

جراحی گوش و حلق و بینی 7

8. سکته گوش و درمان از طریق دارو یا کاشت حلزون

سکته گوش یا کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی، یک بیماری کمتر شناخته شده است. اگر فرد به طور ناگهانی شنوایی خود را در یک یا هر دو گوش از دست بدهد، دچار این عارضه  شده است. در اثر ابتلا به این عارضه فرد با سرعت و در عرض 72 ساعت توانایی شنوایی خود را از دست می دهد. درد، سرگیجه ناگهانی، وزوز گوش از علائم جدی و اولیه این بیماری هستند. سکته گوش یک وضعیت اورژانسی محسوب می شود. تشخیص صحیح بیماری در ۱۴ روز اولیه باعث می شود تا درمان با موفقیت انجام شود.

اگر این زمان به تأخیر بیفتد، بهبود شنوایی از دست رفته دشوار خواهد شد. ضربه ناگهانی، تومور، عفونت های حاد و… از مهمترین دلایل سکته گوش هستند. کورتیکواستروئیدها، با کاهش التهاب به درمان سکته گوش کمک می کند. همچنین داروهای ضد ویروسی و باز کننده عروق نیز جهت خون رسانی بهتر به گوش توسط متخصص تجویز می شوند. اگر پس از انجام معاینات به پرده گوش آسیب رسیده باشد، ممکن است تخصص گوش و حلق و بینی، روش های دیگری مانند کاشت حلزون و سمعک را نیز توصیه نماید. 

جراحی گوش و حلق و بینی 6

انواع بیماری های حلق و دهان:

جراحی گوش و حلق و بینی به درمان بیماری های حلق و دهان نیز می پردازد. در زیر  مهمترین انواع بیماری‌های حلق و دهان آورده شده است.

1 .سرطان زبان

سرطان زبان از جمله سرطان های مربوط به ناحیه سر و گردن است که به شکل لکه، برآمدگی، توده خونی یا سفید شدن روی زبان مشاهده می‌شود. سرطان زبان می ‌تواند بیشتر قسمت های زبان را در جلو و پشت در بر بگیرد. در صورت وجود چنین علائمی بلافاصله باید به متخصص گوش و حلق و بینی ماند خانم دکتر شیما حاجی بگلو یا متخصص بیماری های دهانی جهت درمان مراجعه نمایید.

سرطان زبان با درد در ناحیه زبان، گلو، گرفتگی صدا، اختلال در حرکت فک، خونریزی، بی حسی زبان و… همراه است. این مشکل بیشتر به دلیل مصرف الکل مواد مخدر و عفونت های انتقال یافته از پاپیلومای انسانی به وجود می آید. پس از تشخیص درمان به موقع باید از طریق عمل گوش و حلق و بینی  آغاز شود، زیرا سرطان زبان یکی از خطرناک ترین سرطان های دهان است که در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد. جراحی، مصرف دارو، پرتو درمانی و شیمی‌ درمانی روش های درمانی برای سرطان زبان هستند.

2. بیماری های غدد بزاقی بناگوشی و زیر فکی

غدد بزاقی، ترشح بزاق دهان را بر عهده دارند. ترشح بزاق به پیشگیری از فرسودگی دندان ها و هضم غذا کمک می کند. غدد بزاقی به شکل سه جفت غده پاروتید یا بناگوشی، غدد تحت فکی و غدد زیر زبانی هستند. هر کدام از این غدد، بخشی از ترشح بزاق را بر عهده دارند. بیماری های غدد به دلایل مختلف از جمله مصرف برخی داروهای خاص، بیماری های مفصلی، ویروس های آنفولانزا مامپس و اکوویروس، رادیو تراپی و… ایجاد می شوند. این مشکلات می توانند در عملکرد غدد بزاقی اختلال ایجاد کنند. اختلال و کاهش ترشح بزاق، در نهایت با بیماری‌ های غدد بزاقی، سندروم شوگرن، تومور های سرطانی و غیر سرطانی و عفونت همراه است. تومور بدترین نوع بیماری در غدد بزاقی است.

تومورهای بدخیم عمدتاً در غده بناگوشی و یا تحت فکی به وجود می آیند که ممکن است با درد همراه باشند. مهم ترین علامت آنها بی حسی یا فلج بخشی از صورت است. جراحی تومورهای غدد بزاقی یکی از اهداف درمان بیماری های های گوش و حلق و بینی است. متخصص جراحی گوش و حلق و بینی پس از معاینه و مشاهده علائم، نمونه برداری از تومور انجام می شود تا اندازه و میزان گسترش تومور تشخیص داده شود. پس از آن جراح متخصص از طریق عمل گوش و حلق و بینی اقدام به برداشتن تومور ها و خارج کردن آنها می نماید.

جراحی گوش و حلق و بینی 5

3. غده تیروئید

تیروئید یک غده پروانه شکل است که در پایین حنجره و زیر سیب آدم قرار دارد. غده تیروئید، وظیفه ترشح هورمون هایی مانند تیروکسین را به عهده دارد. وجود این غده ربطی به پرکاری و کم کاری تیروئید ندارد و یک بیماری نسبتا شایع و بدون درد است. غدد تیروئید معمولاً به شکلی کیست یا تومور خوش خیم مشاهده می شود. برای تشخیص دقیق غده تیروئید از سونوگرافی، نمونه برداری، آزمایش خون و اسکن تیروئید استفاده می شود. تا زمانی که غده خوش خیم است از دارو برای درمان استفاده می‌ شود. در حالتی که غده تیروئید بزرگ شده و موجب ناراحتی شخص شود، متخصص عمل گوش و حلق و بینی اقدام به جراحی برای برداشتن غده خواهد کرد. البته تشخیص زمان و چگونگی عمل بابد با یک ارزیابی دقیق و علمی توسط پزشکان مجرب و حرفه ای همچون خانم دکتر شیما حاجی بگلو انجام شود.  

عفونت ‌های مکرر گوش، پرده گوش و درمان با تمپانوماستوئیدکتومی

عفونت ‌های مکرر گوش، پرده گوش و درمان با تمپانوماستوئیدکتومی

برای نوبت حضوری کلیک کنید.

بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران

حال که با انواع بیماری های گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن آشنا شدید، باید بدانید یکی از مهم‌ ترین عوامل موفقیت آمیز بودن هر  کدام از روش های عمل گوش و حلق و بینی، مهارت و تخصص پزشک است. انجام جراحی گوش و حلق و بینی در تهران به دلیل در دسترس بودن مراکز درمانی تخصصی و حضور متخصصان حرفه‌ای در این حوزه به شما در رسیدن به اهداف سلامتی و بهبود  بیماری های گوش و حلق و بینی تان بهتر   کمک می کند. یکی از نام آشناترین پزشکان متخصص در حوزه عمل گوش و حلق و بینی خانم دکتر شیما حاجی بگلو است که تاکنون توانسته جراحی ‌های موفقیت‌آمیز متعددی را در کارنامه کاری خویش به ثبت برساند. ایشان در زمینه های مختلف جراحی گوش، حلق و بینی تخصص دارند.

مهارت ایشان در زمینه عمل بینی، عمل زیبایی گوش، عمل انحراف بینی باعث شده تا بیماران با اطمینان و بدون استرس، اقدام به درمان نمایند. همچنین ایشان تزریق های لازم جهت جوانسازی صورت مانند تزریق فیلر و تزریق بوتاکس را نیز انجام می دهند. شماره تماس ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ پل ارتباطی شما با ایشان است. از طریق این شماره می توانید جهت مشاوره و نوبت دهی برای انواع عمل گوش و حلق و بینی با ایشان تماس حاصل نمایید.

 

https://www.verywellhealth.com/symptoms-of-ent-disorders-1191842https://myhealth.alberta.ca/Health/aftercareinformation/pages/conditions.aspx?hwid=ud2589ttps://michiganear.com/services/otosclerosis-stapedectomy/https://michiganear.com/services/otosclerosis-stapedectomy/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *