9 نکته برای کاهش ورم بینی بعد عمل جراحی + راهکار بهبودی

کاهش ورم بینی
محتوا نمایش

9 نکته برای کاهش ورم بینی بعد عمل جراحی + راهکار بهبودی

 

به طور معمول اکثر افرادی که عمل زیبایی بینی انجام می دهند، مقداری ورم بینی بعد از عمل جراحی را به عنوان یک عارضه جانبی تجربه خواهند کرد. البته میزان تورم متفاوت است و اگر از تکنیک های درستی برای جراحی بینی استفاده شده باشد میزان این نوع عوارض پس از عمل بینی تا حد زیادی کاهش پیدا می کنند.

در واقع  تورم به دلیل التهاب ناشی از جراحی بینی ایجاد می شود و همزمان با کبودی نیز همراه است. اگرچه هر بیمار پس از جراحی به طور متفاوتی بهبود می یابد، اما درجه این نوع تورم را می توان تا حدی با تکنیک جراحی بینی کاهش داد، به شرط آنکه به یک پزشک حاذق و باتجربه مراجعه نمایید. برای اینکه ورم بینی بعد از عمل جراحی بهبودی بهتری داشته باشد، علاوه بر جراحی توسط پزشک متخصص و حاذق باید مراقبت های بعد از جراحی نیز به دقت و مو به مو انجام شوند، زیرا ضربه، فشار،  نگه داشتن سر به شکل نادرست، عدم استفاده صحیح از کمپرس یخ یا آب سرد و… می‌تواند به نتایج منفی مانند ورم، کبودی و تغییر شکل بینی منجر شوند.

متخصصان جراحی با انجام جراحی تکنیکی بافت را به طور دقیق برش داده و از این طریق به محدود کردن تورم و کبودی فوری کمک می کنند. در این مقاله سعی شده تا ورم بینی بعد از عمل جراحی مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهای اساسی برای از بین بردن و کاهش این عوارض بیان شود.

علت ورم بینی بعد از عمل و انواع آن

هنگامی که شما برای کوچک کردن بینی تحت عمل جراحی قرار می گیرید و مدل عمل بینی مختلفی را انتخاب می کنید، ممکن است ورم بینی را به شکل های مختلف مانند ورم سوراخ بینی بعد عمل و یا ورم یکطرفه بینی بعد از عمل تجربه کنید. این وضعیت ممکن است تا یک سال پس از جراحی نیز ادامه داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که بینی شما متورم به نظر می رسد، اما بافت و غضروف شما هنوز در حال گذراندن مراحل بهبود و تغییرات لازم هستند.

روش جراحی، میزان فشار یا ضربه ایجاد شده در حین عمل و تورم ناشی از احتباس مایعات در بدن همگی از دلایل اصلی ایجاد ورم بینی بعد از عمل جراحی هستند. با بهبود اجزای جراحی شده، تورم شروع به کاهش می کند. البته نباید فراموش کرد که هر عمل جراحی بینی مطابق با نیازهای فردی بیمار است و هر کاندیدا به طور متفاوتی بهبود می یابد. بسته به روش عمل و نحوه انقباض پوست بینی، زمان بهبودی به طور حتم متفاوت خواهد بود. عوامل اصلی که ممکن است بر زمان بهبودی بعد عمل بینی تأثیر بگذارند، عبارتند از :

ورم بینی بعد عمل 1

  • ضخامت پوست
  • نوع بافت ناحیه تحت درمان
  • جراحی به روش باز یا عمل بینی بسته
  • میزان و اندازه ناحیه تحت جراحی
  • این عوامل بیشترین تاثیر را بر مدت زمان ورم بینی بعد از عمل جراحی خواهند داشت. تورم ممکن است کل بینی را تحت تاثیر قرار دهد، اما ورم نوک بینی بعد عمل بیشتر شایع است.

انواع ورم بینی بعد از عمل جراحی

آشنایی و بررسی انواع ورم بینی بعد از عمل جراحی کمک می کند تا فرد با آگاهی بیشتری اقدام به جراحی نماید تا بتواند این نوع شرایط پس از عمل را بهتر کنترل کند. میزان ورم بینی بعد از عمل جراحی در افراد مختلف متفاوت است و به سلامت و آمادگی جسمی بدن فرد، تکنیک هایی که پزشک به کار می برد، ضخامت پوست، ضربه به بینی بعد از عمل، وجود شکستگی در بینی، نوع استخوان بینی، تعداد جراحی های قبلی، به کارگیری گرافت ساختاری برای عمل بینی و… بستگی دارد، اما در حالت کلی می توان انواع ورم بینی را به شکل زیر دسته بندی نمود:

ورم اولیه یا حاد

همانطور که گفته شد این نوع برم به دلیل التهاب ناشی پس از جراحی اتفاق می افتد و با کبودی نیز همراه است. انجام برش های دقیق و ظریف روی بافت ها می تواند کمترین آسیب را به آنها زده و از این طریق میزان تورم را کاهش دهد. البته نوع بینی و روش جراحی تأثیر بسیار زیادی در ایجاد این نوع تورم دارد.

به عنوان مثال عمل بینی گوشتی به دلیل ضخامت پوست و غضروف های ظریف و زیادی که دارد ممکن است نسبت به بینی استخوانی با ورم بیشتری بعد از عمل همراه باشد. البته جای نگرانی نیست ورم اولیه یا حاد بسته به نوع بینی بین یک ۱ تا ۶ ماه پس از جراحی بینی  برطرف خواهد شد.

اگر می خواهید درباره عمل بینی گوشتی بیشتر بدانید، اینجا کلیک کنید.

ورم ثانویه یا مزمن

این نوع ورم بینی بعد از عمل جراحی به دلیل احتساب مایع میان بافتی در زیر پوست به وجود می آید. از آنجا که هنگام جراحی استخوان ها و غضروف ها دچار تغییر شکل شده و پوست باید بر روی این شکل جدید کشیده شود، ممکن است مقداری مایعات در زیر پوست و یا اطراف غضروف ها جمع شده  و به تورم منجر شوند.

در موارد شدید این نوع ورم ها تبدیل به بافت می شوند.  تورم  ممکن است در یک طرف و یا حتی در دو طرف بینی مشاهده شود و چندین ماه طول بکشد تا به طور کامل از بین برود. بهبود تورم در بینی گوشتی به زمان بیشتری نیاز دارد، به همین دلیل ممکن است در ماه های اولیه قوس بینی به وضوح دیده نشود. تورم در بینی های گوشتی ۱ تا ۲ سال به طول می انجامد.

ورم بینی بعد عمل 2

ورم بینی بعد از عمل جراحی زیبایی چقدر طول می کشد؟

ورم بینی بعد از عمل چقدر طول می کشد؟ ورم بینی بعد عمل کی می خوابه؟ اینها همه سوالاتی هستند که بسیاری افراد پس از جراحی بینی می پرسند. به‌ طور حتم بعد از جراحی بینی نباید انتظار داشته باشید که تغییرات به سرعت قابل مشاهده باشند، زیرا جراحی های زیبایی مانند عمل زیبایی گوش و بلفاروپلاستی عمل های تهاجمی محسوب می شوند که دوره بهبودی برای مشاهده نتایج نیاز دارند.

ورم ‌اولیه بینی در عرض چند هفته پس از عمل بینی باید از بین برود، اما در صورتی که ورم بینی از نوع مزمن باشد، ممکن است از ۶ ماه تا ۲ سال زمان برای بهبودی نیاز باشد.

ورم بینی بعد از جراحی ترمیمی بینی نیز زمان‌ بر است و ممکن است از ۶ ماه تا یک سال به طول بیانجامد. زیرا ممکن  به اصلاحات بیشتری برای رفع نواقص عمل قبلی نیاز باشد و این بافت ها را حساس و آسیب پذیرتر می کند. البته اگر از مهارت یک پزشک متخصص بهره مند شوید، میزان این عوارض تا حد زیادی کاهش پیدا خواهند کرد. اگر  ورم بینی بعد از یکسال بهبود پیدا نکرد یا بدتر شد حتما به پزشک مراجعه کنید.

ورم بینی استخوانی بعد از عمل چقدر طول می کشد؟

اگر بینی شما از نوع استخوانی باشد و اقدام به عمل بینی استخوانی نموده باشید باید بدانید که ورم بینی بعد از عمل جراحی زیبایی که برای برداشتن قوز بینی انجام داده اید نسبت به بینی گوشتی بسیار کمتر خواهد بود. در بهترین حالت ورم بینی استخوانی ۱ تا ۲ ماه به زول می انجامد، اما به طور معمول ورم بینی استخوانی۶ تا ۸ ماه طول می کشد، اما اگر پوست ضخامت داشته باشد ممکن است مدت بهبود ورم طولانی تر شود.

برای آشنایی بیشتر با  عمل بینی استخوانی کلیک کنید.

ورم بینی بعد عمل 3

9 نکته مهم برای کاهش ورم بینی بعد از عمل

جراحی بینی در اکثر موارد یک جراحی تهاجمی محسوب می شود که نیاز به مراقبت بعد از عمل بینی زیادی دارد تا بتوان از بروز عوارض جانبی احتمالی پیشگیری نمود. ورم بینی بعد از جراحی رینوپلاستی امری شایع است که برای بهبود و کاهش تورم می توان اقدامات اساسی زیر را انجام داد:

1- از مصرف نمک بعد از عمل خودداری کنید!

نمک به احتساب مایعات کمک کرده و باعث تورم هرچه بیشتر بینی می شود، بنابراین از خوردن هر گونه مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی نمک باشند اجتناب کنید. انواع غذاهای بسته بندی شده نیز حاوی سدیم هستند و مصرف آنها نیز  می تواند منجر به ورم بینی بعد از عمل جراحی شود. پس غذاهای سالم را در برنامه غذایی خود قرار دهید و کمتر از این نوع غذاها مصرف نمایید.

2- برای کاهش ورم بینی بعد عمل سر خود را بالا قرار دهید!

هنگام استراحت و بعد از عمل دو بالش زیر سر خود نگه دارید تا سر شما بالاتر از بدنتان و در زاویه 45 درجه نسبت به سطح زمین قرار گیرد. این باعث می شود تا خون در اطراف صورت بهتر و بیشتر به گردش درآید و از ایجاد کبودی پس از جراحی بینی اطراف بینی و چشم ها جلوگیری شود. اگر در حالت نشسته قرار دارید یک بالش یا پشتی طبی زیر سر و گردن خود بگذارید.

3- به طور مرتب از کمپرس سرد استفاده کنید!

کمپرس سرد علاوه بر کاهش تورم باعث می شود تا درد کمتر احساس شود. برای این کار کافیست مقداری یخ را درون یک پارچه نرم قرارداده و اطراف چشم ها و بینی خود بمالید. این کار را به طور مرتب روزانه هر نیم ساعت یکبار انجام دهید. استفاده از کیسه های یخ کار شما را آسان تر می کنند. مراقب باشید تا یخ روی زخم بینی قرار داده نشود.

4- از دوش گرفتن با آب ‏گرم خودداری نمایید!

آب داغ می تواند باعث تشدید تورم شده و بهبودی را به تاخیر بیاندازد. از طرفی  آب گرم به بهبود زخم ها کمک می کند. در هر صورت اگر قصد استفاده از حمام گرم را دارید قبل از آن با پزشک مشورت کنید.

5- رژیم غذایی سالم را برای کاهش ورم بینی بعد عمل دنبال کنید!

تغییر رژیم غذایی به بهبود تورم کمک خواهد کرد شاید از خود بپرسید، برای کاهش ورم بینی چه بخوریم؟ رژیم غذایی بعد عمل بینی خود را بر پایه سبزیجات و میوه ها قرار دهید و از ماهی های چرب استفاده کنید. پروتئین ها و انواع مغزها می‌ توانند علاوه بر کاهش التهاب دوران بهبودی را نیز تسریع بخشند.

ورم بینی بعد عمل 4

6- قرص و پماد ضد التهاب مصرف کنید!

انواع داروهای ضد التهاب نیاز به نسخه پزشک ندارند، اما بهتر از قبل از مصرف هر کدام از آنها با پزشک خود مشورت کنید. در صورتی که ورم آزاردهنده باشد، پزشک قرص برای کاهش ورم بینی بعد از عمل تجویز خواهد کرد. قرص پردنیزولون و پماد ضد ورم بینی از جمله داروهای بعد از عمل بینی هستند که برای بهبود این شرایط تجویز می شوند.

7- از عسل برای کاهش ورم بینی بعد عمل استفاده کنید!

عسل برای کاهش ورم بینی به شکل های مختلف خوراکی و بخور توصیه می شود. این همچنین برای افرادی که آندوسکوپی سینوس انجام داده اند، مفید است. برای رفع ورم داخل بینی بعد از جراحی بهتر است از بخور عسل استفاده شود. این به کاهش عفونت التهاب بینی و حنجره بسیار کمک خواهد کرد.

8- برای کاهش ورم بینی بعد عمل مایعات زیاد مصرف کنید!

به طور کلی مایعات و به خصوص آب، برای سلامتی بدن انسان بسیار مفید است. آن هم به دلیل این است بیشتر اندام ها برای سلامت خود به این مایع حیات بخش احتیاج دارند. نوشیدن مایعات به ویژه آب میوه های طبیعی مانند آب آناناس را در برنامه روزانه خود قرار دهید.

9- از چسب بینی یا اسپلینت برای کاهش ورم بینی بعد عمل استفاده کنید!

استفاده از نوار چسب بعد عمل بینی یکی دیگر از راهکارهایی است که برای کاهش ورم توسط پزشکان توصیه می شود. تا زمانی که از اسپلینت استفاده می کنید،  کمپرس سرد یا گرم روی آن قرار ندهید.

بهترین روش برای از بین بردن ورم بینی چیست؟

یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن ورم بینی، استفاده از کمپرس یخ است. با قرار دادن کمپرس یخ یا کیسه های یخ در منطقه ورم شده بینی، می توانید التهاب و ورم را کاهش دهید. استراحت و استفاده از مسکن ها نیز می تواند به کاهش ورم بینی کمک کند. در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است مواردی مانند مصرف آنتی بیوتیک ها یا تزریق استروئیدها را توصیه کند. مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش برای شما راهنمایی شود.

برای رفع ورم صورت بعد از عمل بینی چه بخوریم؟

بعد از عمل بینی، مصرف غذاهایی که به کاهش ورم صورت کمک می کنند، می تواند مفید باشد. در زیر تعدادی از مواد غذایی را ذکر می کنم که می توانند در کاهش ورم پس از عمل بینی موثر باشند:

آناناس دارای آنزیم بروملین است که خواص ضد التهابی دارد و ممکن است به کاهش ورم کمک کند.

مصرف میوه هایی مانند خربزه، هندوانه و خیار که حاوی آب زیادی هستند، می تواند به مرطوب کردن بدن و کاهش ورم کمک کند.

مصرف میوه ها و سبزیجاتی مانند پرتقال، گوجه فرنگی و فلفل قرمز که حاوی ویتامین C هستند، می توانند در بهبود فرآیند بهبودی و کاهش ورم موثر باشند.

همچنین، مهم است که همیشه با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های او را درباره تغذیه پس از عمل بینی دنبال کنید.

در نهایت باید بدانید که…

رعایت همه نکات  فوق در کنار محدود کردن فعالیت های سنگین، مصرف نکردن مشروبات الکلی و عدم استعمال دخانیات به کاهش ورم استخوان بینی بعد از جراحی و همچنین کاهش ورم نوک بینی بعد از عمل کمک خواهند کرد. فراموش نکنید که مهارت و تکنیک پزشک نقش بسیار موثری در کاهش ورم بینی بعد از عمل جراحی خواهد داشت.

بنابراین قبل از اقدام به جراحی درباره تخصص و تجربه بهترین جراح بینی تحقیقات اساسی را انجام دهید. مراجعه به جراح متخصص گوش، حلق و بینی مانند خانم دکتر شیما حاجی بگلو به شما کمک خواهد کرد  تا حداقل عوارض جانبی را بعد از جراحی تجربه کنید. شماره  ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ راه ارتباطی با ایشان جهت دریافت نوبت و ویزیت است.

 

منبع:

https://www.spamedica.com/blog/reduce-swelling-rhinoplasty/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
بهترین جراح بینی و زیبایی بوده و در حال حاضر دارای مدرک علمی و تخصص های زیر می باشند:

مقالات مرتبط

1 دیدگاه دربارهٔ «9 نکته برای کاهش ورم بینی بعد عمل جراحی + راهکار بهبودی»

  1. بازتاب: 6 راهکار برای کم کردن عوارض عمل بینی - دکتر حاجی بگلو

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *