6 راهکار فوق العاده برای کم کردن عوارض عمل بینی

عوارض عمل بینی 3

6 راهکار برای کم کردن عوارض عمل بینی

امروزه جراحی های زیبایی بیش از گذشته انجام می شوند. بسیاری از افراد از جمله بانوان دوست دارند چهره کامل و بی نقصی داشته باشند از همین رو اقدام به انواع جراحی‌های پلاستیک برای تغییر شکل ظاهری و نواقص چهره و بدن خود می کنند. یکی از این عمل های زیبایی پرطرفدار عمل بینی یا رینوپلاستی است. اما عوارض عمل بینی یکی از مهمترین دغدغه هایی است که افراد هنگام اقدام به جراحی با آن روبرو هستند. ‏مراجعه به‌ یک  پزشک و جراح متخصص  گوش، حلق بینی که از تجربه، دانش و تخصص بالا در زمینه جراحی زیبایی بینی، برخوردار باشد به شما کمک می کند تا با حداقل عوارض رضایت کامل از نتایج عمل بینی خود داشته باشید.

یک پزشک متخصص و مجرب بر اساس نوع بینی تغییرات لازم را جهت ایجاد تعادل و هارمونی بیشتر بینی با صورت به وجود خواهد آورد. البته در ایجاد چنین تغییراتی رفع مشکلات مربوط به بینی همچون انسداد راه های تنفسی، عفونت، پولیپ و انحراف بینی باید در اولویت باشند. بنابراین عمل بینی یک نوع جراحی چند جانبه است که علاوه بر نیازهای درمانی، نیازهای زیبایی شما را نیز پاسخگو می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع انتخاب شیوه ،تکنیک و مهارت برای جراحی و رسیدن به حداقل عوارض عمل بینی بسیار مهم است. اگر شما هم تصمیم به جراحی بینی خود دارید، قبل از هر چیز باید در مورد مزایا و معایب عمل بینی بدانید.

اگر  در مورد جراحی بینی نگران هستید، ممکن است از پزشک خود بپرسید عوارض رینوپلاستی چیست؟ با ادامه مقاله زیر همراه باشید تا با پاسخ این سوال و روش کم کردن عوارض بینی استخوانی و گوشتی بیشتر آشنا شوید. 

آیا عوارض عمل بینی به نوع بینی و جراحی آن بستگی دارد؟ 

عمل رینوپلاستی بر اساس نوع ساختار بینی انجام می شود. از همین رو عمل بینی استخوانی با بینی گوشتی متفاوت است. همین تفاوت‌ ها باعث می شود تا میزان عوارض عمل بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی نیز متغیر باشند. برای آگاهی از این عوارض بهتر است درباره نوع جراحی بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی بیشتر بدانید.

عوارض عمل بینی

عمل بینی استخوانی

بینی استخوانی فرمی از بینی است که دارای ساختار منحنی یا قوز دار است. همچنین پوست روی تیغه بینی به دلیل نازک بودن از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است. بینی های استخوانی غضروف های محکم تری دارند. جراحی بینی استخوانی و برداشتن قوز بینی به روش باز یا عمل بینی بسته انجام می شود.

عوارض عمل بینی استخوانی

از آنجا که پوست روی بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی نازک‌ تر است انجام عمل آسان تر خواهد بود. از همین رو نتیجه مطلوب تر بیشتر حاصل خواهد شد و بیمار عوارض جانبی کمتری را تجربه خواهد نمود. عوارض عمل بینی استخوانی و عمل انحراف بینی شامل خونریزی، عفونت، آلرژی به ماده بیهوشی زخم داخلی، صدمه به اعصاب خواهد بود.

گاهی نیز ممکن است پزشک از تامپون جهت محافظت از تیغه بینی، ممانعت از جابجایی سپتوم و بهبود سریعتر بینی استفاده کند. عدم استفاده از تامپون در عمل بینی در برخی موارد عوارضی به همراه دارد. از جمله عوارض عمل بینی بدون تامپون خونریزی و عفونت است.

اگر می خواهید در مورد عمل بینی استخوانی بیشتر بدانید، اینجا کلیک کنید

عمل بینی گوشتی

بینی گوشتی به نوعی از بینی اطلاق می شود که دارای  منافذ بیشتری روی پوست بینی است. نوک بینی گوشتی نسبت به نوع طبیعی پهنای بیشتری دارد و پره های بینی نیز از حجم بیشتری برخوردار هستند، از همین رو شکل ظاهری آنها گرد و بزرگ به سمت بیرون دیده می شود. سطح بینی گوشتی ممکن است چرب به نظر برسد و این به دلیل ضخامت پوست و ترشح غدد چربی در این نوع از بینی می باشد.

عوارض عمل بینی گوشتی

عوارض عمل بینی در این شکل از بینی ها نیز بسته به روش جراحی متفاوت است جراحی بینی گوشتی نسبت به بینی استخوانی از دشواری بیشتری برخوردار است و این به دلیل حجم پوست روی بینی است. در جراحی باز بینی برش ها باید در گوشی پره بینی ایجاد شوند تا پزشک دسترسی لازم برای ایجاد تغییرات دلخواه را داشته باشد. از همین رو هم ممکن است اثر زخم ها تا مدتی آزار دهنده باشند.

این شاید یکی از مهمترین عوارض جراحی بینی گوشتی باشد، البته در صورتی که این عمل توسط یک پزشک متخصص و ماهر انجام شود، میزان آسیب ها نیز به حداقل خواهند رسید. یکی دیگر از مهمترین عوارض جراحی زیبایی بینی گوشتی ورم  بینی است. بهبودی تورم روی بینی گوشتی ممکن است ۶ ماه تا یک سال زمان ببرد. استفاده از کمپرس یخ یا آب سرد یکی از مهم ترین راهکارها برای کاهش تورم بعد از عمل بینی است. که توسط پزشک یا دستیاران او به عنوان یکی از مهم ترین نکات مراقبتی پس از جراحی برای بیمار یا زیبا جو شرح داده می شود.  رعایت این نکات به کم کردن عوارض عمل بینی کمک خواهند کرد.

در صورت مراقبت بعد از عمل بینی و رعایت نکات مراقبتی قبل و بعد از رینوپلاستی بسیاری از این عوارض قابل پیشگیری هستند. بنابراین توصیه ای پزشک پس از جراحی را جدی بگیرید و نسبت به انجام مراقبت ها متعهدانه عمل کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عمل بینی گوشتی اینجا کلیک کنید.

عوارض کوتاه مدت عمل بینی یا رینوپلاستی

تصمیم برای انجام جراحی پلاستیک بسیار شخصی است. شما باید تصمیم بگیرید که آیا قبول کردن مزایا و معایب عمل بینی شما را به اهداف مورد نظرتان می رساند یا نه. جراح پلاستیک و یا پرستاران قبل از اقدام به جراحی خطرات احتمالی و جزئیات آن را برای شما توضیح می دهند. سپس از شما خواسته می شود تا فرم های رضایت نامه را امضا کنید. عوارض عمل بینی در مردان و زنان  شامل موارد زیر است:

1. کبودی و تورم

بعد از عمل بینی یا رینوپلاستی، ورم و کبودی چشم بعد از عمل بینی و گونه ها بسیار شایع است و نمی توان از آنها اجتناب کرد. این در واقع مهم ترین عوارض عمل بینی برای چشم است. شاید این امر کمی نگران کننده باشد، به ویژه اگر استخوان بینی شما در حین عمل جراحی شکسته شود. این معمولاً منجر به سیاه شدن چشم ها می شود.

زمانی که کبودی در سفیدی چشم وجود دارد، خونریزی زیر ملتحمه نیز ممکن است ظاهر شود، اما معمولاً بعد از چند هفته برطرف می شود. استفاده از کمپرس سرد روی گونه ها و پیشانی و استفاده از چسب بعد از عمل بینی می تواند به کاهش کبودی و ورم بینی بعد عمل کمک کند.

عوارض عمل بینی 1

2. خونریزی 

خونریزی قابل توجه بعد از جراحی بینی یا رینوپلاستی برای کوچک کردن بینی غیر معمول است . با این حال، ترشحات بینی، بعد از برداشتن آتل های داخلی به مدت چند روز شایع است. شما باید سعی کنید از ضربه زدن به بینی عمل شده یا دمیدن زیاد جلوگیری کنید،  زیرا این امر می تواند منجر به خونریزی بیشتر شود.

3. عفونت و ترشحات

عفونت بعد از جراحی بینی بسیار نادر است، اما از عوارض جراحی زیبایی بینی است که به صورت ترشحات چرکی از بینی، تورم و قرمزی ظاهر شود. همچنین ممکن است باعث سینوزیت یا تورم سینوس ها شود. در این مواقع ممکن است پزشک از آندوسکوپی سینوس جهت تشخیص و درمان استفاده کند.

با مراجعه به صفحه شما در مورد  آندوسکوپی سینوس و بینی بیشتر خواهید دانست.

 4. مشکلات راه هوایی

از عوارض عمل بینی طبیعی، انسداد مجاری تنفسی است که اغلب به دلیل تورم، پانسمان و آتل های داخلی بینی ایجاد می شود.

5.  اختلال در حس بویایی 

از دست دادن موقت بویایی معمولاً اتفاق می افتد و ممکن است برای برخی از افراد ناراحت کننده باشد. با دست دادن بویایی، ممکن است از دست دادن مزه نیز تجربه شود . هر دو این اختلالات حسی با گذشت زمان و از بین رفتن تورم پوشش داخلی بینی (مخاط) برطرف می شوند. این از کم خطرترین عوارض عمل بینی است که نباید در مورد آن نگران بود.

 آیا جراحی بینی در دراز مدت عوارض دارد؟

عوارض عمل بینی بعد از چند سال ممکن است به شکل های زیر ظاهر شود:

1. بی نظمی های جزئی

بی نظمی های کوچک بینی بعد از جراحی شایع است. هرچه پوست بیمار نازک تر باشد، برجستگی یا برآمدگی های بینی بیشتر نمایان می شوند. اگرچه اینها به طور معمول گذرا هستند، اما گاهی اوقات ممکن است در دراز مدت آزار دهنده باشند. اگر بی نظمی شما را اذیت نمی کند یا به سختی قابل مشاهده هستند، پس نیازی به درمان مجدد ندارید.

2. عدم تقارن 

عدم تقارن خفیف بع از عمل می تواند اجتناب ناپذیر باشد. این یکی دیگر از عوارض عمل بینی در دراز مدت است. در صورت وجود عدم تقارن شدید، روشهای جدیدی عمل بینی دیگری مانند جراحی یا فیلر پیشنهاد می شود.

3. تورم بافت یا ادم

در دراز مدت تورم بافت به ویژه در نوک بینی بعد از عمل بسیار شایع است. این به عنوان ادم یا مایع بافتی در پوست و بافت های زیر جلدی بینی نیز شناخته می شود. هرچه پوست ضخیم تر باشد، ادم بیشتر طول می کشد.

 4. مشکلات روانی

انجام جراحی بینی یا رینوپلاستی می تواند مشکلات زمینه ای روانی را تشدید کند. بسیار مهم است که در مورد سابقه پزشکی خود (روانشناختی و غیره) صادق و شفاف باشید و در مورد همه داروهای تجویزی و غیر تجویزی که مصرف می کنید، با پزشک مشورت نمایید. این یکی از عوارض عمل بینی در سن کم و در نظر نگرفتن سن مناسب عمل بینی است، زیرا با افزایش سن ممکن است بینی دوباره رشد و تغییر پیدا کند. به همین دلیل فرد پس از رسیدن به سن بلوغ احساس نارضایتی و سرخوردگی خواهد کرد.

برای به حداقل رساندن این مشکلات باید با روش کم کردن عوارض عمل بینی بیشتر آشنا شوید. در ادامه به این مهم پرداخته شده است.

عوارض عمل بینی 2

6 راهکار برای کم شدن عوارض عمل بینی

راهکارهایی که برای کم شدن عوارض عمل بینی پیشنهاد می شود به شرح زیر می باشد:

  • روش های غیر تهاجمی را امتحان کنید: عوارض رینوپلاستی بینی بدون جراحی به طور حتم بسیار کمتر خواهد بود. بنابراین اگر مشکلات بینی شما با تزریق فیلرها و دیگر روش های غیر تهاجمی قابل درمان است، جراحی را فراموش نمایید. روش های غیر تهاجمی همچنین عوارض بیهوشی عمل رینوپلاستی مانند تهوع، سرگیجه و درد را به دنبال نخواهند داشت.
  • سبک زندگی سالم را دنبال کنید: در رژیم غذایی بعد عمل بینی، مایعات فراوان بنوشید، از غذاهای سالم استفاده کنید، الکل و دخانیات را کنار بگذارید.
  • مواد معدنی، پروتئینی و ویتامین ها را فراموش نکنید: ترکیب این مواد با یکدیگر باعث می شوند تا زخم ها هرچه سریع تر بهبود یابد و بافت‌ها به خوبی ترمیم پیدا کنند.
  • استرس را از خود دور کنید: استرس و تنش می توانند آرامش شما را از بین برده و بهبودی بعد عمل بینی شما را به تاخیر بیاندازند.
  • کمپرس سرد را در نظر بگیرید: به مدت ۱۵ دقیقه از کمپرس سرد استفاده کنید و پس از نیم ساعت مجدداً این کار را تکرار نمایید تا میزان درد و عوارض جانبی بعد از جراحی کاهش پیدا کنند. ماساژ بینی بعد از عمل نیز می تواند مفید باشد.
  • از انجام فعالیت‌های سنگین ورزشی خودداری کنید: از دیگر راهکار کاهش عوارض بینی  کاهش تمرینات سخت ورزشی بعد عمل است. فعالیت های ورزشی روزانه خود را تا بهبودی کامل به پیاده روی محدود نمایید. فعالیت‌های سنگین ممکن است احتمال خونریزی بعد از عمل را افزایش دهند.

نحوه نوبت دهی بهترین جراحان بینی

برای اینکه یک بینی زیبا با کمترین عوارض عمل بینی داشته باشیم، باید به دنبال بهترین جراح بینی باشیم تا از عمل خود بهترین نتیجه را دریافت کنیم. یکی از پیشنهادات ما به شما این است که به سایت دکتر شیما حاجی بگلو مراجعه کرده و با جراحی های ایشان آشنا شده و نمونه کارهایشان را نیز بررسی کنید. علاوه بر این می توانید با شماره ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ تماس گرفته و اطلاعات لازم در مورد دریافت نوبت، هزینه عمل بینی و انجام تزریق های مختلف برای جوانسازی صورتو تغییر شکل بینی مانند تزریق فیلر و تزریق بوتاکس را نیز دریافت کنید.

منبع:

https://emedicine.medscape.com/article/232791

https://gomediran.com/meaty-vs-bony-nose/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
بهترین جراح بینی و زیبایی بوده و در حال حاضر دارای مدرک علمی و تخصص های زیر می باشند:

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *