عوارض بیهوشی عمل بینی و راهکارهای کم کردن آن ها

بیهوشی عمل بینی 7

عوارض بیهوشی عمل بینی و راهکارهای کم کردن آن ها

 

تغییر چهره و زیبایی آن چیزی است که در نهاد بشر نهفته است. افراد به طور طبیعی دوست دارند که ظاهری زیبا و جذاب داشته باشند. از این رو برای رسیدن به این هدف ممکن است از روش های مختلفی مانند جراحی زیبایی استفاده کنند. یکی از مهم ترین جراحی هایی که امروزه برای تغییر چهره و بهبود آن انجام می شود، عمل بینی است که طرفداران زیادی نیز دارد.

با این وجود  افرادی هستند که به دلیل ترس از بیهوشی عمل بینی، برخلاف میل باطنی از انجام جراحی بینی حتی با وجود مشکلات تنفسی  منصرف می شوند. مشاوره با یک پزشک متخصص باعث می شود تا شما چشم انداز درستی از جراحی بینی و بیهوشی حین عمل داشته باشید و دیگر نگران عوارض بیهوشی عمل بینی نباشید.

بسیاری از این ترس ها و نگرانی ها مربوط به بیدار نشدن یا رفتن به خواب کامل بعد از جراحی یا حتی بیداری در حین عمل است. آیا این ترس کاملا غیر منطقی است؟ یا واقعاً چیزی برای نگرانی وجود دارد؟ این ترسها در واقع ناشی از اطلاعات کم و عدم آگاهی در مورد بیهوشی عمل بینی است. هر جراحی ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد، اما امکان فوت یا کما در اثر بیهوشی بسیار نادر است.

ما در این مقاله در مورد این که آیا بیهوشی عمل بینی خطرناک است یا خیر صحبت می کنیم و همه ابعاد این موضوع را مورد بررسی قرار می‌ دهیم تا نگرانی های شما در این زمینه از بین برود. در این مقاله ما همچنین حقایقی را در مورد بیهوشی به شما خواهیم گفت که به ناشناخته های ذهنی شما در این باره پاسخ می دهند، پس با ما همراه باشید.

چگونه می توان بر ترس از بیهوشی عمل بینی غلبه کرد؟ 

همانطور که در بالا گفته شد، احتمال بروز عوارض بیهوشی عمل بینی بسیار کم است، حتی گزارشات ناشی از مرگ نیز خیلی به ندرت مشاهده شده است. در کل مرگ غیرقابل توضیح در اثر بیهوشی عمومی بسیار نادر است. بیدار بودن یا آگاهی حین جراحی نیز در موارد  بسیار نادر رخ می دهد. معمولاً، این موارد در نتیجه عدم دریافت بیهوشی کافی به دلیل یک بیماری زمینه ای یا شرایط اورژانس رخ داده است. به عنوان مثال ممکن است در  یک شرایط جراحی تروما اورژانسی، زمان کافی برای انجام صحیح بیهوشی وجود نداشته باشد. در مواردی که بیمار در حین جراحی می میرد، ممکن است از قبل شرایط خاص پزشکی درمان نشده داشته باشد که به طور جدی قبل از عمل مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین هرگونه بیماری یا شرایط حاد سلامتی  که دارید باید از قبل با پزشک خود در میان بگذارید و درمان ها و مراقبت های قبل از عمل را جدی بگیرید تا از عوارض بیهوشی عمل بینی در امان باشید.

بررسی علل تاخیر در بیداری پس از بیهوشی عمل بینی

بیدار شدن با تاخیر از بیهوشی عمل بینی یکی از بزرگترین چالش هایی است که متخصص بیهوشی با آن سر و کار دارد .اصلی ترین علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی، داروهای بیهوشی است. علل غیر دارویی نیز باید جدی گرفته شوند. برخی از اختلالات متابولیک زمینه ای مانند هیپوگلیسمی شدید، عدم تعادل الکترولیت، به ویژه هایپرناترمی، هیپوکسی، هیپرکاپنیا، سندرم آنتی کولینرژیک مرکزی، فشار خون مزمن، بیماری کبدی، هیپوآلبومینمی، اورمی و کم کاری تیروئید شدید نیز می توانند از خطرات بیهوشی در جراحی بینی و مسئول تاخیر در بیهوشی باشند.

بیهوشی عمل بینی 3

همچنین  تاخیر غیرمنتظره پس از بیهوشی عمومی نیز ممکن است به دلیل هیپوکسی مغزی حین عمل، خونریزی، آمبولی یا ترومبوز باشد. تشخیص دقیق علت زمینه‌ ای کلیدی برای ایجاد درمان مناسب است، اما مدیریت اولیه حفظ راه هوایی، تنفس و گردش خون است. در واقع این یکی از چند راهکار کم کردن عوارض بیهوشی عمل بینی است که توسط پزشکان متخصص و مجرب این حوزه به خوبی مورد توجه قرار می گیرد.

انواع بیهوشی در جراحی بینی

احتمالاً در مورد انواع مختلف بیهوشی در عمل بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی شنیده اید، انتخاب هر کدام از این روش ها بر اساس شرایط سلامتی بیمار و نیازهای درمانی اوست. در واقع این پزشک است که باید بر اساس مهارت و تجربه خود تصمیم گیری درست را برای انتخاب بهترین روش بگیرد. تا به هیچ وجه عوارض بیهوشی عمل بینی را تجربه نکند. در زیربه بررسی کلی  انواع روش های بیهوشی برای عمل ها پرداخته شده است:

1. بی حسی موضعی

ابتدا به طور کلی به شرح روش بی حسی موضعی در انواع عمل های جراحی می پردازیم، در این روش فقط ناحیه تحت عمل جراحی   بی حس می شود. بی حسی موضعی خفیف ترین نوع بی حسی است که برای بی حس کردن ناحیه مورد استفاده قرار می گیرد. برای این منظور از  داروهای بی حسی تزریقی، استفاده می شود. این نوع بی حسی برای جراحی پیچیده بینی به هیچ عنوان  استفاده نمی شود، چرا که در این نوع بیهوشی، فرد کاملا بیدار و هوشیار است.

از همین رو پزشکان به هیچ عنوان  از بی حسی موضعی در جراحی عمل بینی استفاده نمی کنند. عدم استفاده از این روش دلایل مختلفی دارد. از جمله علت ‌های مهم، علاوه بر ترس بیمار، افزایش احتمال خفگی بیمار می باشد. این مورد ممکن است، به علت عدم تسلط کامل بر کنترل مسیر تنفسی به وجود آید و احتمال آسپیراسیون را بالا ببرد. این موضوع می تواند به طور جدی تهدید کننده زندگی بیماران باشد.

بیهوشی عمل بینی 4

مشکلات ناشی از بی حسی موضعی می توانند در اثر تزریق با استفاده از روش های نا مناسب نیز به وجود آیند یا به صورت سیستمیک اتفاق بیفتند. شکستن سوزن، عفونت پس از تزریق، درد ناشی از خروج سریع مایع بی حسی و ورود آن به قسمت زیر پوست و مخاط، انقباض عروق در نواحی اطراف محل تزریق، حساسیت نسبت به ماده بی حسی، آمفیزم و بی‌حسی در نواحی غیر قابل انتظار از مهمترین عوارض بی حسی موضعی هستند.

بنابراین با توجه به این که روش آسانی نسبت به بیهوشی عمومی محسوب می شود و  عوارض بیهوشی عمل بینی را ندارد، اما به هیچ وجه مورد تایید پزشکان به دلیل ریسک بالا و خطرات آن نیست. برای کاهش ریسک و عوارض ذکر شده، متخصصان از بیهوشی عمومی به عنوان یک روش ایمن و مطمئن استفاده می کنند.

2. بی حسی منطقه ای

در شرح کلی این متد بیهوشی در انواع عمل های جراحی باید گفت در این روش، اعصاب در یک منطقه (منطقه) خاص مسدود می شوند تا هرگونه احساس دردی از بین برود. این روش بر روی مغز یا تنفس تاثیر نمی گذارد. در بی حسی منطقه ای، برای به خواب رفتن فرد به او داروهای آرام بخش می دهند. این نوع  حد وسط بین بی حسی موضعی و بیهوشی عمومی است و از آن  برای برخی از انواع جراحی های جدی کمر به پایین مانند جراحی تعویض مفصل ران یا زانو استفاده می شود.

بیهوشی عمل بینی 5

3. بیهوشی عمومی

در این روش به بیمار دارو داده می‌ شود تا تحت بیهوش کامل قرار بگیرد. بیمار از طریق تنفس ماده بیهوشی یا تزریق دارو در سیاهرگ بیهوش می شود. این نوع بیهوشی عمل بینی برای جراحی های طولانی تر و جدی تر به کار می رود. در بیهوشی عمومی، یک لوله تنفسی برای کمک به تنفس بیمار استفاده می شود.اگر انجام تمام مراحل بیهوشی به صورت کاملا حرفه ای و دقیق انجام شود، عوارض بیهوشی عمل بینی تا حد زیادی کاهش پیدا خواهند کرد.

عوارض بیهوشی عمل بینی چیست؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که در مورد بیهوشی عمل بینی پرسیده می شود، این است که عوارض بیهوشی عمل بینی چیست؟ راهکار کم کردن عوارض بیهوشی عمل بینی چیست؟ عوارض بیهوشی عمل بینی، بسته به نوع جراحی (انتخابی یا اورژانسی)، شرایط خاص بیمار، از جمله سن و شرایط پزشکی و عمل بینی در بارداری متفاوت است. خطر عوارض طولانی مدت، در اثر بیهوشی بسیار کم است. عوارض بیهوشی عمل بینی بیشتر به روش جراحی و سلامت عمومی بیمار مرتبط است. افراد سالم بیهوشی عمل بینی را بدون مشکل تحمل می کنند. کسانی که از عوارض بیهوشی کامل در عمل بینی رنج می برند، معمولاً علائم خفیف و گذرا دارند که به راحتی قابل کنترل هستند. عوارض بیهوشی عمل بینی به شرح زیر است:

  • گلو درد
  • تهوع و استفراغ
  • آسیب به دندان ها
  • پارگی (بریدگی) در لب ها، زبان، لثه ها، گلو
  • آسیب عصبی ثانویه به موقعیت بدن
  • آگاهی تحت بیهوشی
  • آنافیلاکسی یا واکنش آلرژیک
  • هایپرترمی بدخیم
  • پنومونیت آسپیراسیون
  • دپرسیون تنفسی
  • سکته
  • آسیب مغزی هیپوکسیک
  • رویداد آمبولیک
  • فروپاشی قلبی عروقی، ایست قلبی
  • هذیان بعد از بیهوشی

بیهوشی عمل بینی 1

تهوع و استفراغ بعد از عمل (PONV)

حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل یا PONV به هر حالت تهوع یا استفراغ در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی گفته می شود. این یکی از شایع ترین عوارض بیهوشی عمل بینی است که در 30 درصد از بیماران پس از عمل رخ می دهد و یکی از دلایل اصلی نارضایتی بیماران پس از بیهوشی است. برای درمان حالت تهوع بعد از عمل بینی مایعات زیاد بنوشید واز رژیم غذایی که سالم باشد پیروی کنید. این مهم ترین راهکار کم کردن عوارض بیهوشی عمل بینی است.

برای آگاهی بیشتر در مورد تغذیه بعد عمل بینی اینجا کلیک کنید.

پنومونیت آسپیراسیون

پنومونیت آسپیراسیون از عوارض بیهوشی عمل بینی است. قرار گرفتن  تحت بیهوشی عمومی توانایی محافظت از راه هوایی فرد را کاهش می دهد. این بدان معناست که اگر بیمار در حین بیهوشی محتویات معده را برگرداند، رفلکس هایی که راه هوایی را مسدود می کنند تا از ورود استفراغ به ریه ها جلوگیری کنند، ممکن است کاملاً کارایی نداشته باشند. محتوای معده که وارد ریه ها می شود، آسپیراسیون و التهاب داخل بافتی ایجاد می کند که پنومونیت آسپیراسیون نامیده می شود.

بیهوشی عمل بینی چقدر طول می کشد؟ 

یکی دیگر از سوالاتی که بسیار مطرح می‌شود، این است که آیا مدت زمان بیهوشی در ایجاد عوارض بیهوشی عمل بینی تاثیر دارد یا خیر؟ مدت زمان به هوش آمد بعد از عمل بینی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. اگر می خواهید بدانید بیهوشی عمل بینی چند ساعت است، باید فاکتورهای مهمی را در نظر بگیرید که از جمله آنها می توان به نوع بینی، نوع جراحی و میزان تخصص و مهارت پزشک اشاره کرد. مدت زمان بیهوشی عمل بینی بر اساس میزان سادگی و پیچیده بودن آن از ۱ تا ۳ ساعت به طول می انجامد.

بیهوشی عمل بینی 2

    • نوع بینی (گوشتی یا استخوانی):بینی های گوشتی به دلیل پوست بینی ضخیم و تعداد غضروف های بیش تر و ضعیف تر به زمان بیشتری برای جراحی نیاز دارند زیرا گاهی پزشک مجبور است از پیوندهای غضروفی استفاده کند، از همین رو زمان بیهوشی نیز بیشتر خواهد بود.
    • نوع جراحی (باز یا بسته):در جراحی به روش بسته، مدت زمان بیهوشی کمتر است، زیرا برش های کمتری روی بینی بیمار اعمال می شود. در برخی مواقع نیز بی حسی موضعی برای عمل بینی بسته کفایت می کند. در جراحی به روش باز به دلیل دسترسی بیشتر به ساختارهای بینی پزشک مجبور است برش های بیشتری را ایجاد نماید. از همین رو زمان بیشتر برای اعمال تغییرات و بخیه زدن نیاز است. همه این موارد باعث می‌شوند تا زمان بیهوشی عمل بینی طولانی تر شود.
    • تخصص و مهارت پزشک جراح: اگر می خواهید به طور دقیق بدانید که بیهوشی عمل بینی چقدر است؟ نباید مهارت پزشک نادیده گرفته شود. به طور حتم پزشکی که به اصول و روش های جدید جراحی  به طور کامل مسلط بوده و همچنین از تجربه کافی برخوردار است، با سرعت و مهارت بیشتری جراحی را انجام خواهد داد و این به معنی کاهش زمان بیهوشی عمل بینی است.اینجا کلیک کنید تا با روش های جدید جراحی بینی بیشتر آشنا شوید.
      • شرایط دیگر: زمان خروج از بیهوشی همچنین تحت تاثیر شرایط فیزیکی بیمار، میزان استفاده از داروهای بیهوشی و مدت زمان جراحی بینی است.

     

چگونه عوارض داروی بیهوشی را از بین ببریم؟

 در بیشتر موارد داروی بیهوشی عوارض جانبی به همراه ندارد و این خود جراحی است که خطراتی را ممکن است به همراه داشته باشد. سن عمل بینی، هرگونه مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی، حساسیت به انواع داروها، مصرف سیگار بعد عمل بینی، الکل و داروهای رقیق‌ کننده خون همگی در بالابردن عوارض بیهوشی عمل بینی دخیل هستند. اما برای درمان عوارض بیهوشی بعد از عمل جهت کوچک کردن بینی چه باید کرد؟

بیهوشی عمل بینی 6

    • مقدار کمی مایعات شفاف مانند آب یا آب سیب بنوشید. این یک راهکار کم کردن عوارض بیهوشی عمل بینی است که به سادگی قابل انجام می باشد.
    • بعد جراحی از خوردن غذاهای شیرین، تند یا سخت هضم خودداری کنید.
    • اگر احساس تهوع دارید، یک ساعت به معده خود استراحت دهید، سپس سعی کنید یک مایع شفاف بنوشید.
    • دیگر راهکار کم کردن عوارض بیهوشی عمل بینی پیروی از دستورالعمل و توصیه های پزشک جراح است.
    • داروهای مسکن و سایر داروهای شیمیایی را برای کاهش عوارض عمل بینی مصرف نکنید زیرا ممکن است شدت عوارض بیهوشی جراحی بینی را افزایش دهند.

    با رعایت نکات فوق، عوارض داروی بیهوشی عمل بینی  تاحد زیادی کاهش پیدا خواهند کرد.

معرفی بهترین پزشک جراح برای کوچک کردن بینی

نکته مهمی که می تواند به کاهش عوارض بیهوشی عمل بینی کمک کند بهره گیری از تجربه و مهارت تیم پزشکی کارآزموده است. پزشکانی همچون خانم دکتر شیما حاجی بگلو با به کارگیری مهارت و تخصص خود در زمینه عمل بینی می توانند علاوه بر کاهش استرس و نگرانی بیماران، نتایج موفقیت آمیز با حداقل عوارض جانبی را برای آنها رقم بزنند.

خانم دکتر شیما حاجی بگلو علاوه‌ بر تخصص در زمینه جراحی بینی، از مهارت بالایی در زمینه دیگر جراحی های بینی مانند، آندوسکوپی سینوس و بینی و عمل انحراف بینی برخوردار هستند اگر همچنان علاقمند به تغییر چهره خود از طریق عمل بینی با حداقل عوارض بیهوشی عمل بینی هستید با شماره تلفن ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ جهت  دریافت نوبت مشاوره تماس حاصل فرمایید.

منبع:

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/rhinoplasty/about/pac-20384532

https://galleryofcosmeticsurgery.com/blog/what-type-of-anesthesia-is-best-for-rhinoplasty/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
بهترین جراح بینی و زیبایی بوده و در حال حاضر دارای مدرک علمی و تخصص های زیر می باشند:

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *