آیا عمل بینی در بارداری مضر است؟ (عوارض جراحی بینی در حاملگی)

عمل بینی در بارداری 3

آیا عمل بینی در بارداری مضر است؟ (عوارض جراحی بینی در حاملگی)

اگر باردار هستید، بدون شک تمرکز شما باید بر روی سلامتی و ایمنی کودک تان باشد، اما ممکن است برای جراحی بینی از قبل برنامه ریزی کرده، بدون آنکه از بارداری  خود آگاه بوده باشید. حتی ممکن است بعد از انجام جراحی متوجه بارداری خود شوید. آیا عمل بینی در بارداری امکان پذیر است؟ آیا جراحی بینی در حاملگی با عوارضی همراه است؟

به طور حتم اینها اولین سؤالاتی هستند که  به ذهن شما خواهند رسید. در واقع انجام عمل بینی در بارداری دغدغه بسیاری از مادران است. آنها می خواهند بدون استرس و با آرامش برنامه های درمانی و زیبایی خود را طی کنند. برای یافتن پاسخ سوالات خود به راهنمایی و مشاوره کاملاً حرفه ای و کارشناسانه توسط یک جراح متخصص نیاز دارید تا بتوانید به درستی در مورد ادامه یا انصراف برنامه جراحی خود تصمیم گیری نمایید. هنگامی که باردار هستید، معمولاً در مورد بسیاری از روش های پزشکی و درمان های خاص کمی احتیاط بیشتر به شما توصیه می شود.

با این حال، برای بررسی اینکه آیا کاندید عمل بینی در بارداری هستید یا خیر و آیا انجام جراحی پلاستیک در حین حمل نوزاد برای شما بی خطر است یا خیر، بهتر است از پزشک خود سوال کنید. در این مقاله سعی شده، عمل بینی در بارداری به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد تا شما پس از آشنایی با چالش های پیشرو بتوانید تصمیم صحیحی را برای ادامه برنامه درمانی یا زیبایی خود اتخاذ نمایید.

خطرات عمل بینی در بارداری

جراحی بینی اعم از جراحی بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی ممکن است به دلایل مختلفی عملکردی یا زیبایی  انجام شود. دلایل زیبایی برای رینوپلاستی می توانند شامل متناسب کردن سوراخ های بینی و ایجاد اصلاح و هماهنگی اسکلت بینی با دیگر اجزای صورت باشد. گاهی اوقات نیز برای اهداف عملکردی نیاز به جراحی بینی است. به عنوان مثال، اگر فرد از مشکلات تنفسی رنج ببرد یا دچار انسداد بینی باشد، ممکن است برای رفع این دست از مشکلات به عمل بینی نیاز داشته باشد تا بتواند بهتر و راحت تر نفس بکشد.

عمل بینی در بارداری 1

در چنین مواردی، باید با جراح زیبایی خود و همچنین متخصص زنان و زایمان در مورد اینکه آیا عمل بینی در بارداری ضرر دارد یا نه؟ صحبت کنید، زیرا عمل جراحی بینی در حاملگی خطراتی به همراه دارد. در زیر به برخی از اصلی ترین خطرات و عوارض آن اشاره شده است:

اگر رینوپلاستی در بارداری با بیهوشی عمومی همراه باشد، به دلیل عوارض جانبی احتمالی بیهوشی در عمل بینی ،ممکن است زندگی شما و جنین را در معرض خطر قرار دهد. به طور کلی، عمل های زیبایی بینی و  دیگر جراحی های پلاستیک اختیاری مانند رینوپلاستی، سپتوپلاستی و … به دلیل خطرات احتمالی در دوران حاملگی توصیه نمی شوند.

مصرف آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن و تاثیر آنها بر جنین از دیگر عوارض عمل بینی در بارداری است. مصرف این داروها باید جدی گرفته شوند و محتاطانه باید نسبت به آن ها برخورد شود، بنابراین اگر به هر دلیلی عمل بینی انجام داده اید و سپس متوجه بارداری خود شده اید. برای چگونگی مصرف داروها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آیا بارداری پس از عمل بینی خطرناک است؟

بارداری بعد از جراحی بینی یکی از دغدغه های اصلی افرادی است که از شکل ظاهری بینی خود ناراضی هستند یا مشکلات و نواقص بینی آنها را آزار می دهد. همانطور که می دانید جراحی بینی و انتخاب مدل عمل بینی با هر هدفی که انجام شود، نیاز به گذراندن دوره نقاهت و مراقبت های پس از عمل بینی اساسی حتی گاهی یک تا دو سال دارد تا نتیجه نهایی با موفقیت و رضایت بیشتری همراه باشد. در حالت کلی عمل بینی باز و عمل بینی بسته و بارداری باید حدود ۶ ماه تا یک سال با هم فاصله داشته باشند.

تاثیر عمل بینی بر شیردهی

نوزادی که تنها از شیر مادر به عنوان منبع غذایی استفاده می کند، به طور حتم تحت تاثیر مواد و ترکیبات موجود در شیر خواهد بود. از همین رو مادران در دوران شیردهی مانند حاملگی برنامه غذایی مشخصی را تنظیم می کنند.

پس از بارداری و در دوران شیردهی اثرات مواد بی حس کننده تا 12 ساعت در شیر مادر باقی می مانند و در طی این بازه زمانی و پس از زمان عمل بینی اگر نوزاد از شیر مادر تغذیه کند ممکن است تحت تاثیر عوارض جانبی ناشی از این مواد بی حس کننده قرار بگیرد. بنابراین اگر می‌خواهید پس از بارداری اقدام به جراحی بینی نمایید، این مورد را حتماً در نظر بگیرید و جایگزینی مانند شیر خشک را در برنامه غذایی کودک قرار دهید.

عمل بینی در بارداری 2

تاثیر زایمان طبیعی بر نتیجه عمل بینی

بسیاری از افراد بعد از انجام زایمان طبیعی نگران تغییر شکل بینی خود هستند. آنها می‌خواهند بدانند که آیا افزایش وزن و تورم در دوران بارداری می‌ تواند فرم طبیعی بینی جراحی شده را تحت تاثیر قرار دهد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت افزایش یا کاهش وزن در بارداری هیچکدام در نتیجه نهایی عمل بینی تاثیر گذار نیستند، به شرط آنکه مراقبت ‌های اصولی بعد از جراحی بینی با دقت و وسواس انجام شده باشد.

با توجه به اقدامات احتیاطی اگر باز هم به هر دلیلی تصمیم به جراحی بینی در حاملگی دارید، بهتر است به گونه ای برنامه ریزی کنید که جراحی بینی حداقل شش ماه قبل از بارداری انجام شود، زیرا تا آن زمان بینی به استحکام و فرم دلخواه رسیده است. البته به شرط آنکه مراقبت های اساسی بعد از جراحی به درستی انجام شده باشد.رعایت این نکات به بهبودی سریعتر کمک می کند و شما زودتر می توانید اهداف درمانی و زیبایی خود را دنبال کنید.

اینجا کلیلک کنید تا درباره مراحل بهبودی بعد عمل بینی و راهکارهایی برای تسریع آن بیشتر بدانید.

چه زمان بعد از بارداری می توان اقدام به جراحی بینی نمود؟

این سؤال بحث برانگیز دیگری در حوزه عمل جراحی بینی و بارداری است. اینکه پس از بارداری تا چه زمانی باید برای جراحی بینی صبر کرد، به وضعیت جسمی و روحی بدن مادر بستگی دارد. به طور معمول چند ماه پس از زایمان زمان لازم است تا بدن در وضعیت نرمال قرار گیرد و هورمون ها به حالت عادی برگردند. در این صورت با تجویز و تشخیص پزشک می توان اقدام به عمل نمود. اجازه جراحی علاوه بر وضعیت مادر به نحوه شیردهی او به نوزاد نیز بستگی دارد.

3 توصیه مهم برای عمل بینی در زمان بارداری

اگر حاملگی و کوچک کردن بینی با جراحی بینی دغدغه ذهنی شماست و می‌ خواهید تصمیم خود را اجرایی کنید، بهتر است قبل از آن توصیه های لازم زیر را در نظر داشته باشید:

عمل بینی در بارداری

  • بهترین توصیه برای جراحی بینی این است که سعی کنید عمل را تا پس از زایمان به تاخیر بیندازید. بارداری شرایط مساعدی برای جراحی بینی نخواهد بود.
  • اگر در تصمیم برای جراحی بینی اصرار دارید و از طرف دیگر می خواهید باردار شوید، بهتر است عمل بینی را چند ماه قبل از اقدام به بارداری انجام دهید یا حداقل 6 ماه قبل از بارداری اقدام به عمل بینی نمایید.
  • با جراح زیبایی، پلاستیک و پزشک زنان با تجربه مشورت کنید. با وجود چنین شرایطی تصمیم عاقلانه این است که نظر یک جراح متخصص آموزش دیده را بپرسید تا سلامتی خود و نوزادتان در معرض خطر قرار نگیرد. نه تنها زنان باردار بلکه سایر افراد نیز قبل از اقدام به جراحی باید از مشاوره یک پزشک متخصص و کاربلد بهره‌ مند شوند.

ورم بینی در زمان بارداری و تاثیر آن بر نتیجه عمل بینی

افرادی که در دوران بارداری اقدام به جراحی بینی می کنند، بیشتر دچار تورم و برآمدگی بینی خواهند شد، زیرا در بارداری کل بدن به ویژه صورت به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر دچار تورم می شود. جراحی بینی در بارداری می تواند این تورم را در صورت و بینی نیز بیشتر کند. این در نهایت با انسداد بینی و مشکلات تنفسی همراه خواهد بود و سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این از مهم ترین عوارض عمل بینی در بارداری است.

همچنین ورم بارداری ممکن است باعث شود تا ورم بینی شما مدت طولانی تری باقی بماند، اما جای نگران نیست؛ این ورم تاثیری در شکل بینی نخواهد داشت و به مرور از بین می رود. تقریباً سه ماه زمان لازم است تا ورم بینی بعد از عمل کاهش پیدا کند. به یاد داشته باشید که چسب زدن بینی در بارداری موجب کاهش تورم بینی نخواهد شد.

مشورت با یک پزشک ماهر برای عمل بینی در بارداری

عمل بینی در زمان بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود و دلیل اصلی آن تاثیر آنتی بیوتیک ها و مصرف دارو بعد از عمل بینی بر جنین است. اگر می خواهید عمل بینی خود را به قبل یا بعد از زمان بارداری موکول کنید، بهتر است با یک جراح حرفه ای مانند خانم دکتر شیما حاجی بگلو مشورت نمایید.

ایشان پزشک متخصص گوش، حلق و بینی هستند که علاوه بر عمل بینی در زمینه جراحی های زیبایی دیگری نیز مهارت دارند و می‌توانند راهنمای خوبی برای شما در این مسیر باشند. اگر می خواهید از دانش و تجربه ایشان بهره مند شوید، فقط کافیست با شماره تلفن ۰۹۰۴۶۳۷۶۳۴۸ تماس حاصل نمایید.

منبع: https://www.droakleysmithrhinoplasty.com/pregnancy-safe-immediately-rhinoplasty-procedure/

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
بهترین جراح بینی و زیبایی بوده و در حال حاضر دارای مدرک علمی و تخصص های زیر می باشند:

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *